Υπουργείο Παιδείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών του ΤΕΙ Εργοθεραπείας | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 09:52

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί, έξω από το υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την πρόταση του Υπουργείου με την οποία το τμήμα τους πρόκειται να αποκλειστεί από το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας, να κατακερματιστεί ή να υποβαθμιστεί σε πρόγραμμα διετούς φοίτησης.

«Απαιτούμε την ένταξή μας στο Πανεπιστήμιο. Καμία συγχώνευση καμία κατάργηση» ανάμεσα στα αιτήματά τους. 

«Από το καλοκαίρι ακούγεται η δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τι είναι τελικά αυτό το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και πώς θα δημιουργηθεί; Πώς θα επηρεάσει την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική πραγματικότητα στην Ελλάδα; Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα δημιουργηθεί μέσω της συγχώνευσης του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, με αποτέλεσμα, τα 37 τμήματα που υπάρχουν, να μειωθούν σε 21. Αυτή η μείωση, θα επέλθει μέσω της συγχώνευσης κάποιων τμημάτων μεταξύ τους, είτε μέσω της μετατροπής τους σε τμήματα διετούς φοίτησης ή ακόμα και μέσω της κατάργησης τους. Συνέπεια της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι, η μή επαναπρόσληψη των έκτακτων καθηγητών, η μη κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων μόνιμου διδακτικού προσωπικού και η προοδευτικά μειούμενη χρηματοδότηση του νέου ιδρύματος.

Στο πλαίσιο δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το Τμήμα Εργοθεραπείας, παρότι αποτελεί το μοναδικό δημόσιο τμήμα εργοθεραπείας σε Ελλάδα και Κύπρο και παρόλο που αποτελεί ένα από τα πιο υψηλόβαθμα και περιζήτητα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας, κινδυνεύει να συγχωνευτεί με κάποιο άλλο τμήμα του ΤΕΙ αλλιώς απειλείται με την μετατροπή του σε διετές τμήμα φοίτησης. 

Απόρροια αυτών, είναι η υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών, η υποβάθμιση των πτυχίων με δημιουργία φοιτητών πολλαπλών ταχυτήτων, τα ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα και ένα αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον».

TAGS: