Βλαντιμίρ Πούτιν: Αιφνιδιαστικά στη Συρία – Ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 11:16

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Συρία και ανακοίνωσε πως έχει διατάξει την σταδιακή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή.

«Έλαβα μια απόφαση, ένα σημαντικό μέρος των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία επιστρέφει στην πατρίδα Ρωσία. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του στρατού να ξεκινήσουν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων προς τα σημεία μόνιμης παραμονής τους», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιωτικούς. 

«Μέσα σε δύο χρόνια, οι Ρώσοι και οι Σύροι στρατιωτικοί νίκησαν την πιο πολυπληθή στρατιωτική ομάδα τρομοκρατών», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η απόφαση του Πούτιν σχετίζεται με την νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους και των «τρομοκρατών», των αντιπάλων δηλαδή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, του οποίου παραμένει σύμμαχος. 

Ο ίδιος ο Άσαντ άλλωστε τον υποδέχθηκε στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας και ενώπιόν του έγιναν οι ανακοινώσεις Πούτιν. 

Η επίσκεψη Πούτιν στην Συρία διήρκεσε μόνο μερικές ώρες και ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ, μόνο μετά την αναχώρησή του. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο ρώσος πρόεδρος βρίσκεται ήδη στο Κάιρο, ενώ θα ακολουθήσει το ταξίδι του στην Τουρκία.

TAGS: