Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ελέγχει ακόμα και τον καιρό (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 13:28

«Ο απαράμιλλα εκλαμπρότατος Ηγέτης» μπορεί να ελέγξει «τη Φύση» ανέφεραν δημοσιεύματα τοπ Σαββατοκύριακο στη

Βόρεια Κορέα

υπονοώντας ότι ο

Κιμ Γιονγκ Ουν

μπορεί να ελέγξει ακόμα και τον καιρό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απεικονίζεται μάλιστα χαμογελαστός στην κορυφή του μυθικού-εμβληματικού όρους Παέκτου, ενός ενεργού ηφαιστείου στη μεθόριο της χώρας με την Κίνα, όπου κατάφερε να διατάξει την ίδια τη Φύση.
Και η απόδειξη; Όταν ο Κιμ «ανέβηκε» εν μέσω πυκνής χιονόπτωσης στην κορυφή του βουνού, στα 2.744 μέτρα, φορώντας το χαρακτηριστικό σταυροκούμπωτο παλτό του και μαύρα δερμάτινα παπούτσια, η χιονοθύελλα υποχώρησε και επικράτησε «μια άνευ προηγουμένου καλοκαιρία».
«Το όρος Παέκτου παρουσίασε ένα γοητευτικό τοπίο με μαγικές κορφές και εκθαμβωτική ηλιοφάνεια στα καθαρά μπλε κύματά του», έγραψε η επίσημη κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας, Rodong Sinmun, κάνοντας τον απολογισμό της ανάβασης του Κιμ στο βουνό. Τι σκεφτόταν εκείνη την ώρα ο «λαοπρόβλητος ηγέτης»; 
Μα τι άλλο παρά το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, σύμφωνα με την εφημερίδα: «Ο σεβαστός Ανώτατος Ηγέτης στάθηκε επιβλητικά στην κορυφή Janggun και χάιδεψε για λίγο με το βλέμμα του τα απότομα βράχια και τη θάλασσα των δέντρων, φέρνοντας στο νου του τις συναισθηματικά φορτισμένες ημέρες, όταν συνειδητοποίησε τον μεγάλο ιστορικό σκοπό της ολοκλήρωσης της κρατικής πυρηνικής ισχύος χωρίς να υποχωρήσει ούτε στιγμή και με την αδάμαστη πίστη και θέληση του Παέκτου»….
Το όρος αυτό θεωρείται από τους Κορεάτες -τόσο του Βορρά όσο και του Νότου- το πνευματικό τους λίκνο. Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ υποστήριζε ότι εκεί αντίκρισε για πρώτη φορά το φως της ζωής κι ότι η γέννησή του έφερε την άνοιξη εν μέσω του χειμώνα, ενώ ένα άστρο φώτιζε τον ουρανό και ένα διπλό ουράνιο τόξο έκανε την εμφάνισή του καθώς τα πουλιά χαιρέτιζαν το χαρμόσυνο γεγονός στην Κορεάτικη γλώσσα… Στην πραγματικότητα, βέβαια, γεννήθηκε σε μια στρατιωτική βάση της ΕΣΣΔ.
Αλλά δεν «σημάδεψε» μόνον η γέννηση Κιμ Γιονγκ Ιλ το μυθικό βουνό, αλλά και ο θάνατός του. Όταν πέθανε, το κρατικό πρακτορείο της Β.Κορέας, KCNA, υποστήριξε ότι στο Παέκτου σημειώθηκε μια τεράστια ρωγμή πάγου, η οποία συνοδεύτηκε από «έναν εκκωφαντικό θόρυβο», στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Chon. Την τεράστια ρωγμή ακολούθησε μια σφοδρή χιονοθύελλα, η οποία όμως διήρκεσε λίγο. Τότε, ένας δυνατός λαμπρός ήλιος έκανε την εμφάνισή του και έριξε τις αχτίδες του στις λαξευμένες στο βουνό λέξεις: «Όρος Paektu, το ιερό βουνό της επανάστασης. Κιμ Γιονγκ Ιλ»…

TAGS: