Διεθνή

Ευρώπη: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την ήπειρο – Νεκροί και δεκάδες προβλήματα (vid)

Ευρώπη: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την ήπειρο – Νεκροί και δεκάδες προβλήματα (vid)
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρώπη με αρκετές πόλεις να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η κακοκαιρία στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις σε αεροδρόμια και τρένα, με τους ταξιδιώτες να ταλαιπωρούνται για ώρες.

Γερμανία: Κακοκαιρία με δύο νεκρούς

Δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός στη Γερμανία με τις αρχές να επισημαίνουν ότι οι δύο άτυχοι άνδρες έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Στη Γερμανία, έχουν ακυρωθεί σχεδόν 280 πτήσεις μόνο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια του Μονάχου, του Βερολίνου, του Αμβούργου, της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ από τη σφοδρή χιονόπτωση. Άλλες πτήσεις ακυρώνονται, άλλες καθυστερούν, ενώ η κυκλοφορία στους αεροδιαδρόμους διακόπτεται για ώρες, προκειμένου να καθαριστούν από το χιόνι και τον πάγο. Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ έκλεισε χτες για τέσσερις το απόγευμα, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Τουλάχιστον 300 πτήσεις ακυρώθηκαν και σε εκατοντάδες άλλες σημειώθηκαν καθυστερήσεις στη Φρανκφούρτη, εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού που είχε καλύψει τους διαδρόμους προσγείωσης απογείωσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας. 

Βρετανία: Σφοδρή χιονόπτωση κλείνει τα σχολεία

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι κυρίως στην κεντρική Αγγλία είναι πιθανό να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων και άλλων δημόσιων μέσων μεταφοράς, αλλά και να παγιδευτούν ιδιωτικά οχήματα λόγω του χιονιού.

Στο Σένιμπριτζ της Ουαλίας το χιόνι έφτανε τα 28 εκατοστά και στο Χάι Γουάικομπ, έξω ακριβώς από το Λονδίνο, τα 12.

Ισπανία: Ισχυροί άνεμοι και σφοδρές χιονοπτώσεις 

Ισχυροί άνεμοι και σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν και την Ισπανία. Η μετεωρολογική υπηρεσία της ιβηρικής χώρας εξέδωσε το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια θεωρούνται οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι φτάνουν ακόμη και στα 120 χλμ/ώρα.

Ελβετία: Ακυρώθηκαν 80 πτήσεις από και προς την Ζυρίχη

Ογδόντα πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Ζυρίχης ακυρώθηκαν χθες εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και των σφοδρών ανέμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments