Τεχνολογία

Apple: Εξαγοράζει τη Shazam για 400 εκατομμύρια δολάρια

Apple: Εξαγοράζει τη Shazam για 400 εκατομμύρια δολάρια
Η Apple θα "ενσωματώσει" στον κορμό της, μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του «App Store», όπως και του «Play Store» της Google.

Η Apple επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για την εξαγορά της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής Shazam, μια συμφωνία που θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων τριών ετών για τον κολοσσό της Silicon Valley, μετά την εξαγορά 3 δισεκ. δολαρίων της Beats Electronics το 2014.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Shazam και η ταλαντούχα ομάδα της θα ενταχθούν στην Apple.Η Apple Music και η Shazam μοιράζονται το πάθος για τη μουσική και παρέχουν στους χρήστες εξαιρετικές μουσικές εμπειρίες.Έχουμε συναρπαστικά σχέδια», γράφει σε ανακοίνωση της η Apple.

Οι όροι της συμφωνίας, ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Όπως δήλωσαν στους Financial Times άτομα εξοικειωμένα με το θέμα, το ποσό θα είναι αυτό των 400 εκατ. δολαρίων, λιγότερο δηλαδή από το ήμισυ της αξίας της Shazam.

Το «Shazam» είναι από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του «App Store», όπως και του «Play Store» της Google. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά εδώ και πολλά χρόνια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ενσωμάτωση υπηρεσίας στον εικονικό βοηθό του «Siri».

Για την ιστορία, το Shazam ιδρύθηκε το 1999 και εδρεύει στο Λονδίνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments