Διεθνή

Brexit: Καμία πιθανότητα για εμπορική συμφωνία πριν τον Μάρτιο του 2019

Brexit: Καμία πιθανότητα για εμπορική συμφωνία πριν τον Μάρτιο του 2019
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία μεταξύ τους πριν από το Brexit,διαμήνυσε ο Ευρωπαίος επικεφαλής των διαπραγματευτών Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Μπαρνιέ ερωτηθείς για τις φήμες που κυκλοφορούν στο Λονδίνο ότι μια εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να είναι έτοιμη προς υπογραφή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά το Brexit, επανέλαβε ότι η επίσημη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι μόνο μια «πολιτική διακήρυξη» που θα περιγράφει τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις θα είναι έτοιμη την περίοδο που θα αποχωρεί η Μεγάλη Βρετανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού ενημέρωσε τους Ευρωπαίους υπουργούς ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στο τέλος της εβδομάδας, ο κ. Μπαρνιέ τόνισε ότι για τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. 

Διευκρίνισε δε ότι αυτό δε θα μπορούσε να γίνει πριν τον Μάρτιο του 2019, επίσημη ημερομηνία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επέμεινε επίσης ότι δεν πρέπει η Μεγάλη Βρετανία να «υπαναχωρήσει» από τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας, εάν θέλει να διαπραγματευτεί τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments