Γερμανία: Απεργίες προαναγγέλλουν οι πιλότοι στη Ryanair | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 15:22

Αν δεν υπάρξει συλλογική σύμβαση εργασίας, οι πιλότοι της Ryanair θα προχωρήσουν σε απεργία αναφέρει ο συνδικαλιστικός τους φορέας.

Κοντά στην απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στη Ryanair στη Γερμανία βρίσκεται το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit. Το συνδικάτο ευθυγραμμίζει τα αιτήματά του με τα αντίστοιχα άλλων χωρών, που ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία. 

Οι πιλότοι στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης βάσει του αριθμού των επιβατών έχουν κινητοποιηθεί μετά την ανακοίνωση ακύρωσης 20.000 πτήσεων από τον ιρλανδικό αερομεταφορέα. Η εταιρία απέδωσε τις ματαιώσεις στο ότι δεν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων που να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Το συνδικάτο ζητά συλλογική σύμβαση εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα σταματήσει τις διεκδικήσεις του εάν δεν υπάρξει συμφωνία της Ryanair. 

“Θέλουμε να συμφωνήσουμε συμβάσεις με την Ryanair. Δεν βλέπουμε άλλο τρόπο”, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος του Vereinigung Cockpit Ίλια Σουλτς. Ωστόσο, η Ryanair απορρίπτει την εκπροσώπηση από το συνδικάτο, λέγοντας ότι προτιμά να διαπραγματευθεί απευθείας με το προσωπικό.

Η ιρλανδική εταιρία δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ενημέρωση για απεργιακή κινητοποίηση των Γερμανών πιλότων.

Το γερμανικό συνδικάτο συντάσσεται με τους συναδέλφους του στην Ιταλία και την Πορτογαλία, που έχουν επίσης ανακοινώσει τα σχέδιά τους για απεργία. Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων τάχθηκαν χθες και κάποιοι πιλότοι της Ryanair στο Δουβλίνο.

Ο Σουλτς από το VC αρνήθηκε να πει πότε και πού θα λάβουν χώρα οι απεργίες στη Γερμανία, αλλά δήλωσε ότι το συνδικάτο θα ενημερώσει και ότι δεν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου έως το τέλος της 26ης Δεκεμβρίου.

Tags: