Κυβέρνηση – Νέα Δημοκρατία: «Πόλεμος» για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 17:11

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για φαιδρές μεθοδεύσεις από μέρους της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση του πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη, αποπροσανατολίζοντας από το καίριο θέμα της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση της Μαρέβας Μητσοτάκη θα συζητηθεί στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες την προσεχή Τρίτη. Την ίδια μέρα μάλιστα αναμένεται να ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός για το 2018.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κατηγόρησε ευθέως την πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για παραβίαση του απορρήτου και επιλεκτικές διαρροές στον Τύπο εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πληροφορηθήκαμε από ορισμένα site ότι η πρόεδρος της Επιτροπής έστειλε επιστολή προς την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με την οποία της ζητά περαιτέρω στοιχεία για την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον κ. Μητσοτάκη. 

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έστειλε την επιστολή χωρίς να ενημερώσει κανέναν και ζητά στοιχεία για μια υπόθεση που ομόφωνα έχουμε συμφωνήσει ότι έχει κλείσει. Ομόφωνα είχαμε καταλήξει ότι η κυρία Γκραμπόφσκι δεν υποχρεούταν να καταθέσει δήλωση την περίοδο της διάστασης» είπε ο κ. Τσιάρας. 

Και προσέθεσε: «Νομίζω ότι ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία γι’ αυτή την κατάσταση. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω της υπόθεσης με τα βλήματα, των προαπαιτούμενων κ.ά. Το να επιχειρούν να επαναφέρουν υποθέσεις που ομόφωνα έχουν λήξει αποτελεί προσπάθεια απόδρασης».

TAGS: