Πολιτική

Σταύρος Κοντονής σε δικαστές: Οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη δε γίνονται υπό το φως της ημέρας

Σταύρος Κοντονής σε δικαστές: Οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη δε γίνονται υπό το φως της ημέρας
"Λάδι στη φωτιά" ρίχνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τους δικαστές επιμένοντας στη θέση του για το πόθεν έσχες.

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας σε εκδήλωση μάλιστα επανήλθε στο θέμα του πόθεν έσχες των δικαστών, λέγοντας ότι «έπεσε από τα σύννεφα όταν άκουσε τα περί «ωμών παρεμβάσεών» του στη δικαιοσύνη, αναφερόμενος στην καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, την Κυριακή.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" να είναι αποτελεσματικός. Σαφής πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" να είναι το ίδιο για οποιονδήποτε πολίτη. Γι’ αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στη θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια. Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας. Πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, στο κλείσιμο της ομιλίας του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών

«Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις. Όπως δε είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυρακης, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν γίνονται υπό το φως της μέρας», σημείωσε ακόμη ο κ. Κοντονής.

Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ): Αμετανόητος ο υπουργός

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Κοντονής για το θέμα του Πόθεν έσχες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης είπε μεταξύ άλλων πως «Η δικαιοσύνη χρειάζεται θεσμική ηρεμία, θωράκιση και σεβασμό της ανεξαρτησίας της. Πρέπει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της ως «κόρη οφθαλμού». Αλίμονο, κάθε φορά που δεν αρέσει μια απόφαση, να κατακρίνεται. Έτσι καπελώνεται η δικαιοσύνη.

Ο κ. υπουργός παραμένει αμετανόητος και συνεχίζει τη θεσμική εκτροπή. Η παρέμβαση όταν γίνεται δημόσια είναι πιο πιεστική και πιο ωμή». Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, σημείωσε: «Σωστά είπε ο κ. υπουργός ότι “και οι κρίνοντες κρίνονται”. Όμως όταν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις δεν μπορεί να γίνεται κριτική. Ας περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Η οποία, ακόμη και με μια ψήφο διαφορά να είναι, θα πρέπει να την σεβαστούμε.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments