Πολιτισμός

Banksy: Είναι αυτός ο πιο διάσημος street artist; (pics)

Banksy: Είναι αυτός ο πιο διάσημος street artist; (pics)
Ο Banksy είναι ο πιο διάσημος και ταυτόχρονα ο πιο «άγνωστος» street artist όλου του κόσμου.

Όλοι τον αναζητούν αλλά ο Banksy έχει καταφέρει να διαφυλάξει το πρόσωπό του άγνωστο. Όμως μία φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου φέρεται να απεικονίζει τον διάσημο καλλιτέχνη.

Ο 24χρονος Jason Stellios, από το Έσεξ, πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στη Βηθλεέμ, και εντόπισε έναν άντρα με σπρέι και σχέδια στο χέρι να κοιτάζει συνωμοτικά δεξιά και αριστερά, λίγο πριν ολοκληρώσει το έργο του. 

Ο νεαρός τουρίστας ισχυρίζεται ότι τράβηξε αυτή τη φωτογραφία και έπρεπε να περάσει περίπου μία εβδομάδα για να συνειδητοποιήσει ότι ο άντρας με το καπέλοo Fedora, τη βερμούδα και το ανήσυχο ύφος ήταν ο Banksy. 

Χρειάστηκε, δηλαδή, πρώτα να έρθουν στο φως της δημοσιότητας τα δύο νέα έργα του διάσημου street artist στην Παλαιστίνη και μετά να κάνει τον συνειρμό. 

«Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαινα από την εκκλησία του Milk Grotto και τότε είδα έναν άντρα με σπρέι στα χέρια να ζωγραφίζει ένα αστέρι σε μια πόρτα. Θεώρησα ότι ήταν ένας ακόμη από αυτούς τους τύπους που κάνουν street art και τον φωτογράφισα. Έφυγε, έφυγα και μετά από λίγο τον εντόπισα ξανά. Αυτή τη φορά φορούσε ένα καπέλο Fedora και ενώ μάλλον τελείωνε το AlterNativity. Συζητώντας με ανθρώπους μετά, άκουσα να λένε ότι θέλουν να δουν τα νέα έργα του Banksy στην Παλαιστίνη, για τα οποία είχε ήδη αρχίσει να γίνεται λόγος. Πήραμε ένα ταξί και βρεθήκαμε ξανά στον περίβολο της εκκλησίας και τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί».

Το νέο αυτό project του street artist αποτελείται από δύο μισά: το πρώτο είναι μια φράση γραμμένη κοντά στην Milk Grotto Church κι εξετάζει την πραγματική σημασία της λέξης «ειρήνη» στον μοντέρνο κόσμο, συγκεκριμένα της φράσης «Επί γης ειρήνη». 

Το δεύτερο κομμάτι απεικονίζει δύο αγγελάκια να προσπαθούν να περάσουν μέσα από το τείχος της Δυτικής Όχθης. 

Ο Banksy, προκειμένου να ολοκληρώσει τα δύο νέα έργα του φαίνεται ότι επέστρεψε αρκετές φορές στη Δυτική Όχθη, χρησιμοποιώντας τη δημοσιότητα και προκειμένου να υπογραμμίσει τα δεινά των Παλαιστινίων στην περιοχή, αλλά και τη σημασία του Δυτικού Τείχους. Όσο για τον άνθρωπο που υποστηρίζει ότι τον απαθανάτισε εν δράσει, δηλώνει ότι δεν είναι φανατικός των γκράφιτι και εν γένει της street art, αλλά νιώθει ενθουσιασμένος που από τύχη οδηγήθηκε κατ’ ευθείαν στο πρόσωπο, το οποίο άλλοι ψάχνουν εδώ και χρόνια, πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. 

Την ίδια στιγμή και ενώ έχει δημιουργηθεί τόσος θόρυβος γύρω από το πρόσωπο αυτής της φωτογραφίας, υπάρχει ακόμη ένας ηλικιωμένος που ισχυρίζεται ότι για καιρό έβλεπε τον ίδιο άνθρωπο να ζωγραφίζει τόσο κοντά σε ιερό χώρο, γεγονός που του έκανε εντύπωση και ότι πρόκειται για τον άνθρωπο της φωτογραφίας. 

Εννοείται ότι με αυτό το νέο περιστατικό αναζωπυρώνονται όλες οι θεωρίες συνωμοσίας και οι εικασίες για το ποιος πραγματικά είναι ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια έχει χαρίσει στους δρόμους του κόσμου μερικά από τα πιο επιδραστικά γκράφιτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments