Ελλάδα

Άνω Λιόσια: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ – Εννέα τραυματίες

Άνω Λιόσια: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ – Εννέα τραυματίες
Επίθεση δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στα Άνω Λιόσια από εξαγριωμένος Ρομά, με αποτέλεσμα 9 αστυνομικοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο 401 ΓΣΝ.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 17:30 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ανω Λιοσίων όταν ομάδα από περίπου 150 Ρομά συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο κρατουμένου στις φυλακές.

Οι συγγενείς ενός Ρομά που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε Αστυνομικό Τμήμα, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ με πέτρες.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν εννέα αστυνομικοί και να μεταφερθούν στο 401 ΓΣΝ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι συγγενείς ενός 64χρονου Ρομά που συνελήφθη στις 12 Δεκεμβρίου συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων.

Άμεσα ο διοικητής του τμήματος κάλεσε ασθενοφόρο, όπου οι διασώστες είδαν πως δεν είχε σφυγμό. Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από παθολογικά αίτια.

Οι συγγενείς του 64χρονου φώναξα συνθήματα και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς επιρρίπτοντας τους ευθύνες για το θάνατο του 64χρονου.

Στο σημείο κλήθηκαν ενισχύσεις και Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, δέχθηκαν βίαια επίθεση σε βάρος τους με αποτέλεσμα εννέα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Μετά την επίθεση από τους εξοργισμένους Ρομά η ΓΑΔΑ έδωσε εντολή να παρέμβουν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και αστυνομικοί της ομάδας Δίας. Το συγκεντρωμένο πλήθος διαλύθηκε και επέστρεψε στον καταυλισμό αφότου αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκανα χρήση δακρυγόνων εναντίον τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments