Ιαπωνία: Παράθυρο αμερικανικού ελικοπτέρου έπεσε σε αυλή σχολείου τραυματίζοντας ένα μαθητή (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Δεκεμβρίου 2017, 17:45

Το παράθυρο ενός αμερικανικού ελικοπτέρου έπεσε στην αυλή σχολείου στη νότια Ιαπωνία. Το τμήμα του παραθύρου, το οποίο «προσγειώθηκε» στο γήπεδο του σχολείου, είχε μήκος 90 εκατοστά.

Στη νήσο Οκινάουα εδρεύουν οι περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα και εγκλήματα στην περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων ως προς την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι «αυτού του είδους το περιστατικό προκαλεί ανησυχία όχι μόνο σε όσους βρίσκονται στο σχολείο αλλά και στους κατοίκους της Οκινάουα και δεν πρέπει να συμβεί ξανά».

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι το παράθυρο από ένα από τα ελικόπτερά του έπεσε στο γήπεδο ενός δημοτικού σχολείου κοντά στην αεροπορική βάση των αμερικανών πεζοναυτών Φουτένμα.

«Λαμβάνουμε αυτή την πληροφορία πολύ σοβαρά και ερευνούμε την αιτία αυτού του περιστατικού σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «πρόκειται για ένα λυπηρό γεγονός και ζητούμε συγγνώμη για όποια ανησυχία προκάλεσε στην κοινότητα».

Η αμερικανική παρουσία στην Οκινάουα εντάσσεται στο πλαίσιο της μεταπολεμικής συμφωνίας ασφαλείας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η βάση Φουτένμα βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή όπου υπάρχουν σχολεία, καταστήματα και νοσοκομεία. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούσαν επί μακρόν για την πιθανότητα ατυχημάτων.

Τον Οκτώβριο αμερικανικό ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβη στη βόρεια Οκινάουα. Τον Νοέμβριο ένας αμερικανός στρατιώτης προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο στο νησί. Το δυστύχημα συνδέθηκε με την οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ και στη συνέχεια ο αμερικανικός στρατός απαγόρευσε σε όλους τους στρατιώτες που εδρεύουν στην Ιαπωνία να καταναλώνουν αλκοόλ.

Το 2016 η δολοφονία μιας γυναίκας συνδέθηκε με έναν πρώην πεζοναύτη, ο οποίος εργαζόταν σε μια από τις βάσεις, γεγονός που επίσης οδήγησε στην προσωρινή απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ καθώς και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας.

TAGS: