ΗΠΑ: Στην Γερουσία καταθέτει ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Δεκεμβρίου 2017, 19:38

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη σύμπραξη του επιτελείου του πατέρα του με τη Μόσχα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ έφτασε στο κτίριο γραφείων της Γερουσίας λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, τοπική ώρα. Οι αστυνομικοί φρουροί του Καπιτωλίου προσπάθησαν να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την άφιξή του, ωστόσο οι εκπρόσωποι του Τύπου τον είδαν να μπαίνει βιαστικά σε μια αίθουσα που χρησιμοποιείται από την Επιτροπή για τις συνεδριάσεις της κεκλεισμένων των θυρών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν καταλήξει πέρσι στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία για να αυξήσει τις πιθανότητες του Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές απέναντι στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Η Μόσχα αρνείται την κατηγορία αυτή και ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τις έρευνες "κυνήγι μαγισσών" το οποίο εξαπέλυσαν οι Δημοκρατικοί λόγω της ήττας που υπέστησαν.

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας διεξάγει μια από τις έρευνες για την υπόθεση αυτή. Ο Ρίτσαρντ Μπερ, ο πρόεδρός της, είπε σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι εκτιμά πως η έρευνα θα συνεχιστεί και το 2018, όχι όμως για πολλούς μήνες.

Την ίδια υπόθεση ερευνά και ο ειδικός εισαγγελέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ο Τραμπ Τζούνιορ κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

TAGS: