Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με με Άνγκελα Μέρκελ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα πλαστά διαβατήρια προσφύγων

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με με Άνγκελα Μέρκελ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα πλαστά διαβατήρια προσφύγων
Με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να υπάρξει τριμερής συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί η συνάντηση να έχει ως αντικείμενο τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό.

Η συνάντηση, τελικά, θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, με τη συμμετοχή των τριών καθώς και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, κ. Μπορίσοφ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιχειρήσει στις Βρυξέλλες να δώσει απαντήσεις στο Βερολίνο σχετικά με εκείνους που κατάφεραν να ταξιδέψουν από Ελλάδα σε Γερμανία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Παράλληλα, θέλει να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του την προφορική συναίνεση Ερντογάν -κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα- να αποδέχεται επιστροφές στην Τουρκία προσφύγων και μεταναστών από την ελληνική ενδοχώρα.

Επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να καταφέρει να κάμψει τις ευρωπαϊκές αντιρρήσεις -κυρίως των Γερμανών- για παραμονή προσφύγων μόνο στα νησιά, μέχρι την τελική εκδίκαση των αιτήσεων ασύλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments