Νίκος Ανδρουλάκης: Κατάφωρη παραβίαση των ευρωπαϊκών αξιών η πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό | Pagenews.gr
Pagenews team 13 Δεκεμβρίου 2017, 17:01

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε την πρόταση του Ντόναλντ Τουσκ για το προσφυγικό λέγοντας πως «η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στις ήδη δοκιμαζόμενες χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, οι οποίες εδώ και καιρό κινδυνεύουν να μετατραπούν σε "νήσο Έλις" της Ευρώπης».

«Δεν είναι δυνατόν να επιβραβευτούν οι χώρες που δεν τήρησαν ποτέ τη συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων του 2015. Είναι ηθικά ανεπίτρεπτο να νομιμοποιήσουμε αλλά και να κανονικοποιήσουμε τα "τείχη" που ύψωσαν», τονίζει.  

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε την πρώτη σχετική απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, λέγοντας ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει, ότι «το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι «περιφερειακό», δεν είναι κάτι που αφορά απλώς την Ελλάδα και την Ιταλία. Αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι΄ αυτό και στην αντιμετώπιση του πρέπει να συμβάλλουν όλες οι χώρες της Ένωσης, χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια».

Tags: