Πολιτισμός

Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέας Υόρκης: “Ανάσα” ζωής από δωρεές

Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέας Υόρκης: “Ανάσα” ζωής από δωρεές
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης εξασφάλισε 50 εκατομμύρια δολάρια μέσω ενός νέου ταμείου, η ίδρυση του οποίου αναμένεται να ανταποκριθεί σε μια "νέα εποχή οικονομικής σταθερότητας" και να διευκολύνει την άφιξη ενός νέου μουσικού διευθυντή το 2018.

Αυτή η συγκέντρωση των χρημάτων από δωρεές ιδιωτών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης πραγματοποιείται τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας προέδρου Ντέμπορα Μπόρντα (67 ετών), αποστολή της οποίας είναι να σταθεροποιήσει ένα σύνολο που βίωσε πολλές αναχωρήσεις τους τελευταίους μήνες και σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Το ταμείο "θα θέσει τις βάσεις μιας μεγάλης εκκίνησης της διεύθυνσης του Jaap van Zweden και θα διασφαλίσει το μέλλον της φιλαρμονικής", δήλωσε η ορχήστρα σε ανακοίνωσή της.

Ο 57χρονος Ολλανδός Γιάπ φαν Ζβέντεν, γνωστός για τη δεξιοτεχνία του στο κλασικό ρεπερτόριο και σήμερα επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ντάλας, θα αντικαταστήσει στην αρχή της σεζόν 2018-2019 τον ‘Αλαν Γκίλμπερτ, που διηύθυνε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης από το 2009.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments