Ελλάδα

Απεργία: Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας – Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις (pics)

Απεργία: Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας – Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις (pics)
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, που διοργανώνουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στις οποίες συμμετέχουν επίσης συνδικάτα και συλλογικότητες από όλους τους χώρους των εργαζομένων.

"Το τερματίσατε". Με αυτό ως βασικό σύνθημα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρονται για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος -όπως αναφέρουν- έχει "στραγγαλίσει" την κοινωνία. Η σημερινή 24ωρη απεργία είναι η 45η από το 2010 που άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα των μνημονίων.

Τα συλλαλητήρια ξεκινούν από την Ομόνοια, όπου είναι το σημείο συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, ενώ στις 11.00 στην πλατεία Κλαύθμωνος είναι προγραμματισμένη η κεντρική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Από τις 10.30 συγκεντρώνονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της οδού Πατησίων, πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και οντότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Τα συνδικάτα αντιδρούν στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων. 

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της στο πλαίσιο της πανεθνικής δράσης που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.

«Όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαθμώνος ενώ νωρίτερα, στις 10:30 συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ. Στο Μουσείο έχουν συγκεντρωθεί αριστερές οργανώσεις και πρωτοβάθμια σωματεία.

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ

Δυσκολία στις μετακινήσεις – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων θα κινηθεί το επιβατικό κοινό λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

-Μετρό: Δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.-Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος – τραμ: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.-Λεωφορεία – τρόλεϊ: Θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.-ΟΣΕ – προαστιακός: Θα παραμείνουν ακινητοποιημένα σε όλη τη διάρκεια της απεργίας.-Πλοία: Θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντιδρώντας στην πώλησης λιγνιτικών μονάδων.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ενώ αναμένεται να υπολειτουργήσει συνολικά ο δημόσιος τομέας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές Υγείας και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτών έχουν προκηρύξει 24ωρες απεργίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments