Διεθνή

Γαλλία: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί (pics & vids)

Γαλλία: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί (pics & vids)
Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο σημειώθηκε στην πόλη Περπινιάν, στην Νοτιανατολική Γαλλία. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα, ενώ αναφορές γίνονται για τουλάχιστον 4 νεκρούς εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά και 24 βαριά τραυματίες.

Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με συρμό του προαστιακού στην πόλη Perpignan στη Νοτιανατολική Γαλλία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα από την σύγκρουση έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων τα 2 είναι παιδιά και ακόμη 24 έχουν μεταφερθεί βαριά τραυματισμένοι σε τοπικό νοσοκομείο.

Η σύγκρουση σημειώθηκε σε σιδηροδρομική διασταύρωση στη γραμμή μεταξύ Perpignan και Prades.

Η γαλλική ιστοσελίδα france bleu σημειώνει πως το λεωφορείο χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν πως το όχημα κόπηκε στα δύο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής αλλά και σωστικά συνεργεία.

«Οι σκέψεις μου με τα θύματα αυτής της τρομερής συντριβής του σχολικού λεωφορείο και στις οικογένειές τους. Η κινητοποίηση του κράτους είναι ολοκληρωτική για να προσφέρει βοήθεια», έγραψε στο Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο νομάρχης Pyrénées-Orientales, Φιλίπ Βινές, μίλησε για ένα «πολύ σοβαρό γεγονός εθνικής σημασίας», ζητώντας ενισχύσεις για την ασφάλεια του τόπου.

«Υπάρχουν 24 πολύ σοβαρά τραυματισμένοι, εκ των οποίων οι 21 είναι μαθητές μέσης εκπαίδευσης», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments