Κιμ Γιονγκ Ουν σε Τραμπ: Πυρηνικό πόλεμο, αν μας κάνεις ναυτικό αποκλεισμό | Pagenews.gr
Pagenews team 14 Δεκεμβρίου 2017, 15:33

Κλιμακώνει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιώντας τον Ντόναλντ Τραμπ ότι εάν προχωρήσει σε ναυτικό αποκλεισμό τότε η Βόρεια Κορέα θα απαντήσει με πυρηνικό πόλεμο.

Το απομονωμένο κράτος, μάλιστα, προειδοποίησε ότι θα πάρει ανελέητα μέτρα αυτοάμυνας.  Τα κρατικά ΜΜΕ της Βορείου Κορέας, επικαλούμενα εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση Τραμπ «ακολουθεί μια πολιτική στρατιωτικής αντιπαράθεσης αλλά αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας αγώνας θανάτου από εκείνους που ανησυχούν από τη δύναμη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας που πάντα αναδύεται νικηφόρα. 

Αν οι ΗΠΑ και οι οπαδοί τους προσπαθήσουν να επιβάλλουν ναυτικό αποκλεισμό εναντίον της χώρας μα, θα το εκλάβουμε ως πράξη πολέμου και θα απαντήσουμε με ανελέητα αντίμετρα αυτοάμυνας, όπως έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα». 

Σημειώνεται ότι ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι μετά την τελευταία δοκιμή των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα είναι δικαίωμα των ΗΠΑ να ζητήσουν την επιβολή ναυτικού αποκλεισμού της χώρας.

Tags: