Οικονομία

Δεκαετές ομόλογο: Υποχωρεί στο 4,2%

Δεκαετές ομόλογο: Υποχωρεί στο 4,2%
Συνεχίζεται η τροχιά αποκλιμάκωσης που καταγράφουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με το δεκαετές ομόλογο να υποχωρεί στο 4,2%.

Η απόδοση για το ελληνικός δεκαετές ομόλογο υποχωρεί οριακά στο 4,2% από 4,23% χθες. Σημειώνεται ότι στα ομόλογα οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα από τις τιμές.  Αντίστοιχα, η απόδοση του διετούς υποχωρεί στο 2,05% από 2,08% χθες και του 5ετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί στο 3,42%. 

Εν τω μεταξύ, κοντά στα τρέχοντα χαμηλά τους κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη, με τους επενδυτές να στρέφονται στην συνεδρίαση της ΕΚΤ και τη συνέντευξη του Μάριο Ντράγκι για ενδείξεις όσον αφορά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων ενισχύονται οριακά στο 0,31% μετά την είδηση ότι ο ιδιωτικός κλάδος στη χώρα αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 6,5 ετών. 

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των υπόλοιπων κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη, ενώ μικρές πιέσεις καταγράφονται στα ισπανικά ομόλογα, εν όψει προγραμματισμένης δημοπρασίας ύψους 7,5 δισ. ευρώ από τη Μαδρίτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments