Μάριο Σεντένο: Ολοκληρώστε το Μνημόνιο, μετά το χρέος | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Δεκεμβρίου 2017, 11:10

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο αναφέρει πως για να υπάρξει οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους, θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να υλοποιηθεί πλήρως το μνημόνιο.

Ο Πορτογάλος πολιτικός αναφέρει πως «υπάρχουν ακόμα ορισμένα ενδιάμεσα βήματα» που πρέπει να γίνουν πριν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Το CNBC υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου στις αρχές Δεκεμβρίου όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εκφράσει την ελπίδα για μια συμφωνία για το χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος.

«Νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ, πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επισημου τομέα και αυτό είναι προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να το κάνουμε», είχε πει στις 5 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είμαστε σε μια καλή διάθεση για να τελειώσουμε στα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν το καταπληκτικό έργο που κάνουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να υλοποιήσουν όλα τα μέτρα και να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα», αναφέρει ο Σεντένο.

Ο Πορτογάλος καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να στηρίξουν την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα και να έχουν υπομονή με τη χώρα μας. «Αυτό που πρέπει να κάνουν οι θεσμοί είναι να στηρίξουν τις ελληνικές αρχές στη διαδικασία μετά τις μεταρρυθμίσεις» αναφέρει ο Πορτογάλος πολιτικός.

TAGS: