Πολιτισμός

Αποκλειστικό: Ποιοι παρευρέθησαν στην επίσημη πρεμιέρα «Το πρώτο μας πάρτυ»; Το παρασκήνιο και οι celebrities (pics&vids)

Αποκλειστικό: Ποιοι παρευρέθησαν στην επίσημη πρεμιέρα «Το πρώτο μας πάρτυ»; Το παρασκήνιο και οι celebrities (pics&vids)
Ο Μάκης Δελαπόρτας “ξαναχτύπησε” για δεύτερη χρονιά μ’ ένα πάρτυ – αναβίωση της δεκαετίας του 60’, στο ανακαινισμένο θέατρο των επιχειρήσεων του Μάρκου Σεφερλή, το αγαπημένο Coronet. Το www.pagenews.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει τα πάντα.

Η πρεμιέρα του "Το πρώτο μας πάρτυ" ήταν αφιερωμένη στην κ. Μαίρη Χρονοπούλου που έδειχνε να απολαμβάνει το κάθε λεπτό από τις εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου αλλά και των συναδέλφων και φίλων της. Άξιοι οικοδεσπότες οι κ. Μάκης Σεφερλής, η σύζυγός του κ. Έλενα Τσαβαλιά, κι ο κ. Μάκης Δελαπόρτας είχαν ένα καλό λόγο να πουν σ’ όλους και γι’ όλους. Το δε μπουφέ μετά το πέρας της παράστασης -στο φουαγιέ του θεάτρου- αποδείκνυε τον επαγγελματισμό αλλά και την προσήλωση στην κάθε λεπτομέρεια, στοιχείο που τούς αντιπροσωπεύει και τούς χαρακτηρίζει.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Ο Μάκης Δελαπόρτας, έχει γεννηθεί με άστρο. Λαμπερός, ευγενής κι απίστευτα δημιουργικός με ό,τι κι αν καταπιάνεται είναι εμφανές πως το κάνει με πάθος και σεβασμό. Τα μάτια του λάμπουν σαν του μικρού παιδιού καθώς πρώτος ο ίδιος απολαμβάνει τη δουλειά του που είναι πνευματικά και καλλιτεχνικά του παιδιά. Αυτή, άλλωστε, είναι και η συνταγή της επιτυχίας κάθε ανθρώπου που είναι ερωτευμένος με τα δημιουργήματά του. Κι ο Μάκης, συνεχίζει να ερωτεύεται μ’ όλη τη δύναμη της ψυχής του σε πείσμα των καιρών…

Το www.pagenews.gr, βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα που δόθηκε. Οι προσκεκλημένοι ήταν όλοι άνθρωποι που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την αγάπη για μια δεκαετία που «σημάδεψε» τα νιάτα μας και σφράγισε στην ψυχή μας τους πρώτους μας έρωτες, τα χτυποκάρδια στο σχολείο, τα κλεφτά ραντεβού και τα πάρτυ που όλοι σκαρώναμε εν ριπεί οφθαλμού εν τη απουσία των γονέων.

Συντροφιά στα πάρτυ δεν ήταν άλλα από ένα φορητό πικάπ, μερικά σαραπεντάρια, λίγο βερμούτ και η «θερμοκρασία» δεν ήθελε και πολύ να χτυπήσει κόκκινο. Στα νιάτα μας όλοι χορέψαμε σφιχταγκαλιασμένοι το πρώτο μας ερωτικό μπλουζ σιγοψιθυρίζοντας λόγια αγάπης και πάθους, ποιός δεν έχει αναμνήσεις;

Αν δεν έχει ζήσει κάποιος τη χρυσή εποχή των 60’s ίσως να του είναι δύσκολο να συλλάβει, το τι πραγματικά συνέβαινε σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και την απήχηση που είχε τότε η μουσική αυτή στη νεολαία κι όχι μόνο.

Ήταν η δεκαετία που επέτρεψε στους ανθρώπους να ονειρευτούν. Επρόκειτο για αληθινή έκφραση μιας καινούργιας ανάγκης προκειμένου να μπορέσουμε να εκφράσουμε αυτό που έχουμε μέσα μας. Υπήρχαν μπαρ που δούλευαν το απόγευμα και μάλιστα στην πλατεία Συντάγματος, μπαρ με τζουκ-μποξ. Κατέβαιναν αγόρια και κορίτσια, έπιναν ένα ποτό και χόρευαν, διότι δεν είχαν το ελεύθερο να γυρνάνε αργά τα κορίτσια τότε, έπρεπε να γυρίσουν νωρίς. Έτσι η δεκαετία του 60′ ήταν μια εποχή ανακατατάξεων στην κοινωνία, στη μόδα, στις τάσεις κι ιδιαιτέρως στη μουσική….

Στα 60’s χορέψαμε "Yanka". Ο χορός αυτός είχε ξεσηκώσει μεγάλους και μικρούς, αφού προκαλούσε γενική θυμηδία. Οι χορευτές, πιάνονταν από τη μέση, ο ένας πίσω από τον άλλον, ώστε να σχηματίζεται μια ανθρώπινη γραμμή, που γυρνούσε σ’ όλο το χώρο, γελώντας και δεν υπήρχε πάρτυ χωρίς μπόλικο Cha-Cha, Twist, Rock and Roll, Foxtrot και Blues.

Επί σκηνής τραγουδιστές – είδωλα μια ολόκληρης εποχής όπως ο Δάκης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης κι ο Λάκης Τζορντανέλλι, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κοργιαλά και της Εβελίνας Νικόλιζα, ξαναζωντανεύουν το «Πρώτο μας Πάρτυ» και την υπέροχη ατμόσφαιρα των 60’s και 70’s, τότε που κάποιο «Τρελοκόριτσο» με μίνι-ζιπ, έφερνε «Τρικυμία» στην καρδιά ενός «Καζανόβα» της εποχής! Κάποιοι το φώναζαν «Κορίτσι του Μάη», και κάποιοι άλλοι «Μπάμπολα»… Τι κι αν… «Είναι εννιά κι ακόμα περιμένει»; Εκείνος της λέει «Κορίτσι στάσου να σου πω». Γι’ αυτό τον φωνάζουνε… «Τζίνι»….

Ήμασταν όλοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το πρώτο μας πάρτυ» και το διασκεδάσαμε πολύ! Στο τέλος γίναμε όλοι μια παρέα νέων εφήβων που μέσα της άναψε η φλόγα για τραγούδι και χορό. Άλλωστε το κέφι δε θέλει και πολύ να ανέβει και η διάθεση να απογειωθεί…

Ποιες διασημότητες συναντήσαμε;

Σπουδαίες προσωπικότητες του κινηματογράφου, του θεάτρου της μουσικής και της μόδας βρέθηκαν εκεί για να διασκεδάσουν.

Δείτε ποιοι τίμησαν τη συνεργασία με την παρουσία τους:

Οι καλεσμένοι ήταν τόσοι που θα θέλαμε σελίδες για να τους αναφέρουμε. Μεταξύ πολλών (και ζητούμε συγνώμη που δε γίνεται μνεία τους) αναφερόμαστε στους εξής:

Τον κ. Βαΐτση Αποστολάτο, Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στο αξίωμα του Στ΄ Αντιπροέδρου, την κ. Μαίρη Χρονοπούλου, το γνωστό ηθοποιό κ. Δημήτρη Καλλιβωκά τον οποίο και θυμόμαστε από τις παλιές ελληνικές ταινίες, τα θεατρικά έργα, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ και πολλές τηλεοπτικές παραγωγές.

Την κ. Πωλίνα Γκιωνάκη που αρχικά τη γνωρίσαμε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε βιντεοκασέτες.

Τον κ. Παύλο Ευαγγελόπουλο που τον απολαμβάνουμε επί σκηνής στην παράσταση "Βάφ’ τα Μαύρα" και στο σήριαλ του Alpha " Έλα στη θέση μου". Στη φωτογραφία μαζί με την κ. Έλενα Τσαβαλιά.

Τον εκκεντρικό σχεδιαστή κ. Νίκο Αποστολόπουλο.

Την σπουδαία ερμηνεύτρια κ. Λιζέτα Νικολάου που άφησε ισχυρό το «χνάρι» της στο τραγούδι.

Την Ψυχολόγο και Οικογενειακή Σύμβουλο κ. Τένια Μακρή που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τις εκπομπές του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Τον κωμικό ηθοποιό κ. Γιάννη Καπετάνιο στενό συνεργάτη φίλο του κ. Μάρκου Σεφερλή.

Τη γνωστή ηθοποιό κ. Φιλίτσα Καλογεράκου που συμμετείχε πρόσφατα και στο Survival Secret.

Η εκπληκτική Εβελίνα Νικόλιζα, κόρης της Μπέσυς Αργυράκη.

Το γοητευτικό ηθοποιό κ. Νίκο Σταγόπουλο ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν κάνει συχνά δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Μάκης Δελαπόρτας με τη συνεργάτιδα του www.pagenews.gr Έπη Τρίμη

Τον Έλληνα πυγμάχο Στέλιο Παπαδόπουλο ο οποίος έχει ενταχθεί στην ομάδα του κ. Μάρκου Σεφερλή.

Ο Βαΐτσης Αποστολάτος

Τον ηθοποιό κ. Σάββα Τασίου. Ο κ. Τασίου μας συστήθηκε πριν χρόνια στην βιντεοταινία "Ο ΓΥΦΤΟΡΟΚΑΣ", στην οποία έκανε την παρθενική του εμφάνιση ως ηθοποιός.

O ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς

Ο Γιώργος Πολυχρονιάδης με τη συνεργάτιδα του www.pagenews.gr, Έπη Τρίμη

Τον κ. Θοδωρή Ρωμανίδη , ο οποίος συνεργάστηκε με τον κ. Βαγγέλη Λιβαδά ως Διευθυντής παραγωγής κάνοντας πολλές παραγωγές. Στην παρούσα φάση ασχολείται μόνο με το θέατρο.

Τέλος τον κ. Αντώνη Βλάσση στενό συνεργάτη του κ. Μάρκου Σεφερλή.

Κριτική:

Τα πρώτα λεπτά όταν είδα επί σκηνής όλους τους τραγουδιστές – θρύλους ένιωσα ένα τσίμπημα στην καρδιά. Είδα ανθρώπους που ο χρόνος άφησε τα σημάδια του με γλυκύτητα και συμπόνια. Όμως, πόσο πικρό είναι να βλέπεις και να αντιλαμβάνεσαι πως κι εσύ μεγαλώνεις ενώ μέσα σου νιώθεις έφηβος/η;

Δέκα λεπτά αργότερα οι άσχημες αυτές σκέψεις έφυγαν μεμιάς. Γιατί; Διότι κατάλαβα πως αν το λέει η καρδιά σου είσαι άφθαρτος. Οι εν λόγω τραγουδιστές -πιο ώριμοι από ποτέ μουσικά -ήταν επί σκηνής σαν 18χρονα πλάσματα που γεύτηκαν το ελιξίριο της αιώνιας νεότητας και της αφθαρσίας.

Όλοι μας, αναβιώσαμε ένα υπέροχο νοσταλγικό ταξίδι στα καλύτερά μας χρόνια. Επί σκηνής οι πιο αγαπημένες φωνές των δύο θρυλικών δεκαετιών σε τραγούδια που αγάπησαν όχι μόνο οι νέοι των 60’s και 70’s, αλλά κι άνθρωποι που μέσα τους νιώθουν τη φλόγα της νεότητας και τις μνήμες της εποχής ζωντανές. Ακούσαμε όλα τα τραγούδια που δεν έμειναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αλλά στις καρδιές όλων των Ελλήνων μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας παρατήρησα ώριμους σε ηλικία ανθρώπους οι οποίοι κυριολεκτικά αναβίωναν τη νιότη τους. Πόσο σημαντικό σκέφτηκα στα χρόνια της κρίσης και της μιζέριας να ξεχνάς έστω και για λίγο τι γίνεται γύρω σου…

Η κόρη της κ. Μπέσσυ Αργυράκη, Εβελίνα Νικόλιζα (συγκλονιστική και κούκλα) μεταξύ άλλων έκαναν ένα ντουέτο των ABBA που ξεσήκωσε τα πλήθη. Όσο για τους Δάκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ΛάκηΤζορντανέλι, Γιώργο Πολυχρονιάδη και Δημήτρη Κοργιαλά ( διαχρονική αξία), η μουσική, τα τραγούδια και η παρακαταθήκη τους στη μουσική μιλάει από μόνη της…

Τι να πει κανείς για το φαντασμαγορικό σκηνικό, την εξαιρετική μουσική, τα κείμενα και τους χορευτές; Η μουσική βίβλος στην εποχή των λουλουδιών αποδόθηκε αριστουργηματικά υπό την επιμέλεια του κ. Μάκη Δελαπόρτα. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη επιβράβευση ενός καλλιτέχνη από το να τον έχουν λατρέψει γενιές ολόκληρες;

Ο Μάκης Δελαπόρας συνεργάστηκε επιτυχώς με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς και τραγουδιστές που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική ποπ μουσική.

Σπεύστε να κλείσετε έγκαιρα τις θέσεις σας γιατί προβλέπεται να είναι συντόμως sold-out, όπως και πέρσι.

Εν κατακλείδι- κι ας μη μ΄ αρέσουν γενικώς τα μιούζικαλ- η παράσταση "Το Πρώτο μας Πάρτυ" μού έμεινε αξέχαστη και ως γνωστών η καλύτερη διαφήμιση είναι οι εντυπώσεις…

Ταυτότητα της παράστασης:

Διαρκεια : 180 ‘ 

Σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας 

Ερμηνεύουν: Δάκης, Μπ. Αργυράκη, Ρ. Ουίλιαμς, Γ. Πολυχρονιάδης, Λ. Τζορντανέλλι, Δ. Κοργιαλάς

Συμμετέχουν: Διονύσης Βάλμης, Στέφανος Κακαβούλης, Ηλίας Ξένος, Μαριάννα Ρούσσου, Τζούλια Σπυροπούλου, Ασπασία Φραγκουλοπούλου

Κείμενα: Στέλιος Παπαδόπουλος, Μάκης Δελαπόρτας

Μουσική παραγωγή: Κλεάνθης Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Ουίλιαμς

Χορογραφίες: Αντώνης ΒλάσσηςΒοηθός χορογράφου: Μαριάννα Ρούσσου

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Μάρκου Σεφερλή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments