Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό την Ισπανία

Μουντιάλ 2018: Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό την Ισπανία
Η Ισπανία κινδυνεύει να μην λάβει μέρος στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 λόγω κυβέρνησης. Διαβάστε τους λόγους.

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα της εφημερίδας «El Pais», η Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου απέστειλε επιστολή προς την ομοσπονδία της Ισπανίας σε έντονο ύφος, προειδοποιώντας την αποβολή της. Κάτι τέτοιο αν γίνει θα αφαιρέσει το δικαίωμα συμμετοχής των «φούριας ρόχας» στο Μουντιάλ του 2018, που θα πραγματοποιηθεί στην Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο είχε ζητήσει την επανάληψη των εκλογών για την προεδρία της ισπανικής Π.Ο. Οι εκλογές έγιναν τον περασμένο Μάιο και πρόεδρος επανεξελέγη ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, ο οποίος τον Αύγουστο που μας πέρασε οδηγήθηκε σε αποπομπή λόγω της αναμειξής του σε σκάνδαλο διαφθοράς. 

Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ισπανίας για την επανάληψη ή όχι των εκλογών, κάτι το οποίο όμως συνιστά παραβίαση του αυτοδιοίκητου, το οποίο προβλέπουν οι κανονισμοί του οργανισμού της FIFA. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιστολή της FIFA έχει θορυβήσει όχι μόνο τους ποδοσφαιρικούς, αλλά και τους κυβερνητικούς παράγοντες στη χώρα της Ιβηρικής και επίκειται έκτακτη συνάντηση του Xoυάν Λουίς Λαρέα, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου της Ομοσπονδίας, με τον υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού, Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί άμεσα το θέμα και ακολούθως να ενημερωθεί σχετικά η FIFA. 

Όσον αφορά το σκάνδαλο το οποίο οδήγησε στην ανάμειξη της ισπανικής κυβέρνησης, ο Βιγιάρ κατηγορείται για απιστία στην διοίκηση, υπεξαίρεση, δωροδοκία, πλαστογραφία και πιθανή αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων, όλα σε σχέση με την οργάνωση αγώνων της εθνικής ομάδας της χώρας. Σύμφωνα με τις έρευνες, τα ποσό που μπορεί να «τσέπωσαν» οι κατηγορούμενοι (ο αποπεμφθείς πρόεδρος, ο γιος του και ο πρώην αντιπρόεδρος) μπορεί να αγγίζει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της Ομοσπονδίας. 

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «El Mundo», άρχισε με αφορμή μια αδικαιολόγητη καταβολή 20 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν το σπάσιμο μονομερώς σύμβασης που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της εθνικής ομάδας και άλλες εμπορικές συμφωνίες με τη «Grupo Santa Mónica», εταιρεία στην οποία ήταν πρόεδρος ο Χεσούς Σαμπέρ, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments