Βιβλίο

“Το Ματωμένο Έργο” του Graeme Macrae Burnet

“Το Ματωμένο Έργο” του Graeme Macrae Burnet
Η ιστορία μιας πολύκροτης δίκη για ένα άγριο τριπλό φονικό σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Σκωτίας φανερώνει την αμφιλεγόμενη φύση της αλήθειας, ακόμα κι όταν τα γεγονότα μοιάζουν ξεκάθαρα.

«Το Ματωμένο Έργο» του Graeme Macrae Burnet.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Τον Αύγουστο του 1869, σε μια απομονωμένη κοινότητα στα σκοτσέζικα Χάιλαντς, ένας νεαρός καλλιεργητής μισθωμένης γης κατηγορείται για τις τρεις κτηνώδεις δολοφονίες που διαπράχθηκαν στο χωριό του. Ο Ρόντερικ Μακρέι, φυλακίζεται και, κατόπιν επιθυμίας του δικηγόρου του, γράφει ένα κείμενο όπου παραδέχεται ότι είναι ένοχος. Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Ρόντερικ Μακρέι; Τι τον οδήγησε στις αποτρόπαιες πράξεις του; Νομικοί και ψυχίατροι αναζητούν την αλήθεια. Θα καταφέρει ο ευφυής δικηγόρος του να τον σώσει από την αγχόνη; 

Το «Ματωμένο του Έργο» είναι ένα δικαστικό θρίλερ που εστιάζει σε μια ασυνήθιστη ιστορική περίοδο. Το μυθιστόρημα, που είναι γραμμένο αποσπασματικά, με καταθέσεις, μαρτυρίες, ιατρικές εκθέσεις, πρακτικά της δίκης και το περίφημο χειρόγραφο του κατηγορούμενου, εντυπωσίασε αναγνωστικό κοινό και κριτικούς και ήταν υποψήφιο για το Man Booker Prize. 

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Κατάθεση του αιδεσιμότατου Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ιερέα της Εκκλησίας της Σκωτίας. Φοβάμαι ότι οι σατανικές ενέργειες που διαπράχθηκαν πρόσφατα στην ενορία μας δεν είναι παρά μόνο η ζέουσα επιφάνεια του βούρκου, της βαρβαρότητας στον οποίο ζουν οι κάτοικοι αυτού του τόπου• μια βαρβαρότητα την οποία η εκκλησία κατάφερε προσφάτως να καταστείλει με επιτυχία. Έχει ειπωθεί ότι η ιστορία της περιοχής είναι σπιλωμένη από σκοτεινά και αιματηρά εγκλήματα, και οι άνθρωποί της επιδεικνύουν ιδιαίτερη αγριότητα και κλίση στις απολαύσεις. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν γίνεται να εξαλειφθούν σε μία ή δυο γενιές, κι ενώ οι διδαχές του πρεσβυτεριανού δόγματος έχουν εκπολιτιστική επιρροή, είναι αναπόφευκτο ότι κάθε τόσο τα παλιά ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Εντούτοις, δεν γίνεται να μην συγκλονιστεί κάποιος ακούγοντας για εγκλήματα σαν αυτά που διαπράχθηκαν στο Κολντούι. Αν και με εκπλήσσει λιγότερο το γεγονός ότι, απ’ όλα τα άτομα της ενορίας μου, ο Ρόντερικ Μακρέι είναι ο δράστης».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Graeme Macrae Burnet γεννήθηκε το 1967 στο Κιλμάρνοκ της Σκοτίας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Σινεμά στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους. Έζησε κάποια χρόνια στη Γαλλία, την Τσεχία και την Πορτογαλία. «Το Ματωμένο του έργο» μεταφράζεται σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες, ενώ συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Booker. Ζει στη Γλασκόβη.

ΤΙΤΛΟΣ: Το Ματωμένο του Έργο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Graeme Macrae Burnet ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Χίλντα Παπαδημητρίου Εκδόσεις Μεταίχμιο Σελ.: 392 Τιμή: 17,70 €.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments