Ηράκλειο: 50χρονος επιχείρησε να κάψει αστυνομικούς και να αυτοπυρποληθεί | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 21:30

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες στο Ηράκλειο, όπου ένας άνδρας εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σε έξαλλη κατάσταση έβρισε τα άτομα που βρίσκονταν εκεί και αφού λούστηκε με βενζίνη, στη συνέχεια περίλουσε τους αστυνομικούς, ενώ επιχείρησε να βάλει φωτιά. 

Το άτομο που επιχείρησε να καεί αλλά και να κάψει ζωντανούς έναν πολιτικό υπάλληλο και έναν αστυνομικό, είναι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα κρατώντας στα χέρια του ένα μπιτόνι από αυτά που περιέχουν απιονισμένο νερό. 

Το περιεχόμενο όμως δεν ήταν νερό αλλά βενζίνη. Πηγές αναφέρουν, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Πατρίς, ότι ο 50χρονος φτάνοντας στο τμήμα, απευθύνθηκε αρχικά στον πολιτικό υπάλληλο και στη συνέχεια στον αστυνομικό. Όταν τον ρώτησαν τι θέλει, φέρεται να τους απάντησε με πολύ απρεπείς φράσεις.

Σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξε το μπιτόνι, έριξε μεγάλη ποσότητα βενζίνης πρώτα στον πολιτικό υπάλληλο, στη συνέχεια στον αστυνομικό κι αμέσως μετά «λούστηκε» και ο ίδιος με το εύφλεκτο υγρό. 

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εμφάνισε έναν αναπτήρα και απείλησε ότι θα τους βάλει φωτιά, ενώ ούρλιαζε.  Πάνω στην πάλη που ακολούθησε για να «αφοπλιστεί» ο 50χρονος, ο ίδιος βρήκε την ευκαιρία και ξέφυγε από το τμήμα. =Κατευθύνθηκε λίγα μέτρα προς το σημείο όπου είχε παρκάρει το αγροτικό του όχημα. 

Μάλιστα, φέρεται να προσπάθησε να χτυπήσει με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό, ο οποίος κατάφερε να τον αποφύγει και να μην τραυματιστεί σοβαρά. Επίσης, ο 50χρονος, με το αυτοκίνητό του, προκάλεσε μικρής έκτασης ζημιές σε ένα σπίτι της περιοχής.

Μετά από αρκετή ώρα αναζητήσεων ο 50χρονος βρέθηκε να κινείται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Κι εκεί όμως αντιστάθηκε αρχικά της σύλληψης κι επιχείρησε και πάλι- όπως αναφέρουν αστυνομικοί- να τους χτυπήσει με το όχημα που οδηγούσε.

Σε βάρος του 50χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για όλες τις πράξεις που φέρεται να διέπραξε.

Tags: