Ελλάδα

Καιρός: Χαλάει ο καιρός το Σάββατο

Καιρός: Χαλάει ο καιρός το Σάββατο
Βροχερός θα είναι ο καιρός το Σάββατο άρχικά στα δυτικά και σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα με σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY).

Βροχερός αναμένεται  ο καιρός το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή στα δυτικά, τα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική με σταδιακή εξασθένηση. Τέλος τη Δευτέρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Την Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση κυρίως στο Ιόνιο, ενώ τη Δευτέρα οι βορειοδυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από την  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY) :

Στην Αττική, καιρός αρχικά νεφελώδης και από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες, νότιοι άνεμοι 5 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά κι νότια έως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις και σταδιακά από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες με το θερμόμετρο από από 7 έως 17 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, αρχικά λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες από το μεσημέρι, άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, καιρός νεφελώδης και σταδιακά από τα δυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες έντονες από το μεσημέρι και ο υδράργυρος από 3 έως 18 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 13 έως 20 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακά καταιγίδες που το βράδυ θα είναι έντονες στα νησία του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, αρχικά νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 3 έως 18 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments