ΟΑΣΘ: Στις 2 Φεβρουαρίου η προσφυγή στο ΣτΕ για την κρατικοποίηση του οργανισμού | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 15:51

Την προσφυγή στο ΣτΕ για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ είχε είχε καταθέσει τον Αύγουστο ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης και άλλα τρία μέλη του παλαιού διοικητικού συμβουλίου και στη συνέχεια προστέθηκαν σταδιακά δεκάδες ακόμη, με τον συνολικό τους αριθμό να υπερβαίνει τους 400.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο κ. Στεφανίδης, επισήμανε: «είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση και θα αναπτύξουμε επαρκώς και αποτελεσματικά τις θέσεις μας», σημείωσε ότι «κρίσιμό μας όπλο είναι η αντισυνταγματικότητα του νόμου 4482/2017» και εκτίμησε ότι θα δικαιωθούν.

Όπως είπε ο κ. Στεφανίδης, με βάση τη θέση των νομικών, που ανέλαβαν την υπόθεση, η αντισυνταγματικότητα του νόμου 4482/2017 εδράζεται κυρίως σε τρεις διατάξεις του. 

Η πρώτη αφορά το γεγονός ότι από τους πρώην μετόχους αφαιρέθηκε η μετοχική ιδιότητα (απαλλοτριώθηκαν οι μετοχές τους) χωρίς να τους καταβληθεί αποζημίωση και η δεύτερη διάταξη έχει σχέση με το ότι από τη διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ έχουν αποκλειστεί παντελώς οι πρώην μέτοχοι, καθώς στο νέο, διορισμένο δ.σ. του Οργανισμού, δεν μετέχει κανείς εκπρόσωπός τους. Η τρίτη διάταξη αφορά το γεγονός ότι από την οφειλόμενη αποζημίωση προς τους πρώην μετόχους, έχουν αφαιρεθεί οι αξιώσεις που είχε ο ΟΑΣΘ έναντι του δημοσίου, πριν από την κρατικοποίησή του, οι οποίες ανέρχονται σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη σε 130 εκατ. ευρώ.

Tags: