Διεθνή

Ryanair: Αναγνωρίζει τα συνδικάτα των πιλότων για πρώτη φορα

Ryanair: Αναγνωρίζει τα συνδικάτα των πιλότων για πρώτη φορα
Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα των πιλότων για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ζωής της.

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα των πιλότων για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ζωής της, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πραγματοποίηση της πρώτης απεργίας των πιλότων της που είναι προγραμμετισμένη να γίνει σήμερα. Η απόφαση ήρθε αφού πιλότοι σε πολλές χώρες απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Η αναγνώριση των συνδικάτων θα είναι μια σημαντική αλλαγή για τη Ryanair, αλλά έχουμε κάνει ριζικές αλλαγές στο παρελθόν», ανέφερε ο Ο’ Λίρι σε ανακοίνωση. «Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι αυτές οι δομές μπορούν και θα συμφωνηθούν με τους πιλότους μας στις αρχές του νέου έτους», συμπληρώνει.

Η ιρλανδική εταιρία ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία προκειμένου να τα αναγνωρίσει, αρκεί τα συνδικάτα αυτά να συστήσουν μια επιτροπή που θα περιλαμβάνει μόνο πιλότους της Ryanair, «καθώς η Ryanair δεν θα εμπλακεί με πιλότους που πετούν για ανταγωνιστικές εταιρίες στην Ιρλανδία ή αλλού».

Συγκεκριμένα, οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους στην Ιταλία αναμένονταν να προχωρήσουν πρώτοι σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας τετράωρη στάση εργασίας αργότερα σήμερα, με τους πιλότους στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία να ακολουθούν με 24ωρη απεργία στις 20 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments