ΕΣΕΕ κατά ΣΕΛΠΕ – Για το αίτημα προστασίας των καταστημάτων την Κυριακή | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 09:33

Ο ΣΕΛΠΕ ζήτησε μέσω ανακοίνωσή του την προστασία της ΕΛΑΣ προκειμένου να διασφαλιστεί το ήρεμο κλίμα στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, με τον πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη να κάνει λόγο για επιπόλαιο αίτημα.

«Θεωρώ τουλάχιστον επιπόλαιο το αίτημα κάποιων ανεύθυνων "εκπροσώπων" να ζητήσουν τη προστασία της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Προκαλούν χωρίς λόγο και αιτία, εκτός βεβαίως εάν περιμένουν κοσμοσυρροή πελατών και χρειάζονται την Αστυνομία να τους βάλει σε σειρά και τάξη.

Για να τους καθησυχάσω, πάντως, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι το 51% των καταναλωτών προτιμούν για χριστουγεννιάτικες αγορές τα μικρά εμπορικά καταστήματα, ενώ οι πολυεθνικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα εκτιμάται ότι θα έχουν πτωτική κίνηση φέτος τις γιορτές σε 17% από το 25% πέρυσι» δήλωσε ο κ. Κορκίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον έβαλε κατά ορισμένων επιχειρήσεων, οι οποίες όπως είπε ετοιμάζονται να ανοίξουν τα καταστήματα στις 26 Δεκεμβρίου με αφορμή την «Boxing Day» σε Αμερική και Αγγλία αλλά και στις στις 6 Ιανουαρίου ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων, που εθιμικά τα καταστήματα είναι κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΛΠΕ στην ανακοίνωσή του είχε επισημάνει τα εξής:

«Σε μια ύστατη προσπάθεια από πλευράς του συνδέσμου μας αποφυγής γεγονότων παρόμοιων με αυτά της Κυριακής 5/11/2017, καθώς και προηγούμενων Κυριακών, που αφορούν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και που είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών και σωματικών βλαβών, προπηλακισμών, εξυβρίσεων και προσβολών ιδιοκτησίας και προσωπικότητας, απευθύνουμε έκκληση και καλούμε την ελληνική πολιτεία όπως ανταποκριθεί στο στοιχειώδες καθήκον της που σχετίζεται με τη διαφύλαξη της άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής των Ελλήνων πολιτών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νομοταγείς επιχειρήσεις δεν είναι μόνο ο αριθμός των Κυριακών που επιτρέπεται να έχουν ανοικτά τα καταστήματά τους, αλλά ποιες από αυτές μπορούν

TAGS: