Πολιτική

Ποτάμι: Πρώτη φορά… εισφορά για άνεργους, φοιτητές και μικροσυνταξιούχους

Ποτάμι: Πρώτη φορά… εισφορά για άνεργους, φοιτητές και μικροσυνταξιούχους
Διευκρινίσεις από την αρμόδια υπουργό Εργασίας για το αν θα επιβληθεί εισφορά 26,95% και στις αποδείξεις δαπανών ζητά με ανακοίνωση του το Ποτάμι.

Το

Ποτάμι

σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι με το συγκεκριμένο μέτρο θα επιβαρυνθούν όσοι εργάζονται ευκαιριακά και περιστασιακά, ακόμα και

φοιτητές

και

μικροσυνταξιούχοι.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει: «Επειδή πλέον δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η προσφιλής τακτική της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Αχτσιόγλου να μην απαντά στις ερωτήσεις που καταθέτει το Ποτάμι μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ας απαντήσει τουλάχιστον η ίδια και συνολικά η Κυβέρνηση εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι θα επιβληθεί εισφορά 26,95% και στις αποδείξεις δαπανών (τίτλους κτήσης).Το Ποτάμι εγκαίρως, πριν από 2 μήνες ακριβώς, είχε υποβάλει σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς την κα Αχτσιόγλου, ζητώντας απαντήσεις για το εν λόγω κρίσιμο θέμα, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επιβαρυνθούν όσοι εργάζονται ευκαιριακά και περιστασιακά, ακόμα και φοιτητές, άνεργοι και μικροσυνταξιούχοι. Περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις αν ισχύει αυτό που φοβόμασταν και αν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία ώστε να ισχύσει το νέο επιβαρυντικό καθεστώς από 1/1/2018. Εκτός βέβαια και αν τα όσα «ομολόγησε» ο κ. Χουλιαράκης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018, δηλαδή πως «Η υπεραπόδοση οφείλεται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά στην απόδοση του ΕΦΚΑ», είναι η συνταγή «επιτυχίας» της Κυβέρνησης και για το νέο έτος, πλήττοντας πλέον μετά τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments