Θεραπευτές κλόουν θα επισκεφτούν νοσοκομεία στην Ελλάδα | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 10:17

Συγκεκριμένα, η Άβιταλ Ντβόρι και ο Σάχαρ Χούρεβιτς, θεραπευτές κλόουν, θα επισκεφθούν την Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», την Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα-Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και την Παιδιατρική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου θα συναντήσουν παιδιά, το προσωπικό και θα δώσουν διαλέξεις και σεμινάρια. Επιπλέον, θα δώσουν χαρά σε ηλικιωμένους στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» της Βάρης, το «Ρέστειον» Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και τον Οίκο Ευγηρίας «Ζωγράφειος» στα Ιωάννινα.

Η Άβιταλ Ντβόρι είναι κλόουν-θεραπεύτρια στα νοσοκομεία ?Hemek? και ?Meir? στο Ισραήλ τα τελευταία 15 χρόνια και είναι μία από τις κύριες θεραπεύτριες του «Dream Doctors Project» (Ιατρικό Έργο Ονείρων- κλόουν-θεραπευτές σε δράση). Είναι επίσης διευθύντρια θεάτρου, κουκλοπαίκτης και καλλιτέχνης σκηνής. Σπούδασε στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Βαρκελώνη και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Κεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος του Λονδίνου, με εξειδίκευση στο κουκλοθέατρο και στο φυσικό θέατρο. Έχει λάβει πολλά βραβεία και παραδίδει σεμινάρια διεθνώς για την ειδική μέθοδο των «Dream Doctors», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Άβιταλ θα συνοδεύεται από τον επίσης κλόουν-θεραπευτή, Σάχαρ Χούρεβιτς, ο οποίος παίζει κιθάρα. Η Άβιταλ και ο Σάχαρ έχουν επισκεφθεί νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο και έχουν συναντήσει παιδιά με σοβαρές αρρώστιες και ανίατες ασθένειες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίσκεψη των Ισραηλινών κλόουν- θεραπευτών στην Ελλάδα συμπίπτει με την Εβραϊκή γιορτή του Χανουκά (Γιορτή του Φωτός) καθώς και τα Χριστούγεννα και έχει ως στόχο να δώσει χαρά σε εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο, ιδιαίτερα σε άρρωστα παιδιά και σε ηλικιωμένους. Αποτελεί πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται με τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας που θα επισκεφθούν η Άβιταλ και ο Σάχαρ. H επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποιείται και με τη συνεργασία του Ιδρύματος «Κάνε Μια Ευχή» Ελλάδας.

TAGS: