Εμανουέλ Μακρόν: Δείτε σε ποιο παραμυθένιο κτίριο θα σβήσει τα 40 κεράκια (pic) | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Δεκεμβρίου 2017, 14:14

Σαράντα ετών γίνεται ο Εμάνουελ Μακρόν στις 21 Δεκεμβρίου όμως αυτό το Σαββατοκύριακο θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με την οικογένειά του σ’ ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Ευρώπης. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Μακρόν,η σύζυγός του Μπριζίτ, τα θετά παιδιά και εγγόνια του θα απολαύσουν ένα μαγευτικό διήμερο στο κάστρο του Chambord.

Το παραμυθένιο κάστρο είναι χτισμένο τον 16ο αιώνα στην κοιλάδα Loire της Γαλλίας. Η αρχιτεκτονική του έχει το στίγμα της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα.Ξεκίνησε να κτίζεται από τον βασιλιά Φραγκίσκο τον Α΄ως σύμβολο του πλούτου του.Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την κλασική ταινία της Ντίσνει «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». 

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Le Monde", η προεδρική οικογένεια θα καταλύσει σε ένα κτιριακό συγκρότημα,200 μέτρα από το κάστρο. Θα είναι ένα "ιδιωτικό Σαββατοκύριακο", όπως ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι ο Μακρόν θα είναι αυτός που θα πληρώσει τον λογαριασμό. Με δικά του χρήματα, "λιγότερο από χίλια ευρώ", η οικογένεια Μακρόν θα περάσει ένα όμορφο διήμερο γιορτάζοντας τα 40στά γενέθλιά του Γάλλου προέδρου, αναφέρουν πηγές που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα. 


Έχει και ζωολογικό κήπο

Το κάστρο Chambord βρίσκεται στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο δάσος της Ευρώπης. Με τα 5.440 στρέμματα δάσους, τα ζωικό βασίλειο έχει εκεί την τιμητική του.

Πολλά σπάνια είδη όπως σταυραετοί, σαλαμάνδρες, μαύροι πελαργοί, άγρια θηράματα αφθονούν και ζουν σε φυσικό περιβάλλον. Με την ποικιλία των δέντρων και τους πολλούς διαφορετικούς τύπους θηλαστικών, αμφιβίων και πτηνών, το πάρκο είναι πρωτοπόρο στη διατήρηση της άγριας ζωής και φιλοξενεί μια μοναδική βιοποικιλότητα.Τα θετικά εγγόνια του Μακρόν θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον ζωολογικό κήπο.

Δείτε το:

TAGS: