Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Η εθνική συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με κυβερνητικές συνεργασίες

Φώφη Γεννηματά: Η εθνική συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με κυβερνητικές συνεργασίες
Με βολές κατά της συγκυβέρνησης για το περιλάλητο αφήγημα της συγκυβέρνησης περί της "καθαρής εξόδου" από τα Μνημόνια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξε την ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις να συζητήσουν τις ρίζες του κακού και για όλα τα λάθη που μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας και μας κρατούν στην επιτήρηση.

Η κ. Φώφη Γεννηματά, που επεσήμανε πως μείζον ζήτημα είναι η επιδίωξη για την εθνική συνεννόηση, έδειξε πως ο δρόμος των κυβερνητικών συνεργασιών είναι ακόμα μακρύς.

"Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με Κυβερνητικές Συνεργασίες. Είναι κάτι υπέρτερο από αυτές, γιατί θέτει, στο κέντρο του ενδιαφέροντος της, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Συνδυάζει την αναγκαία Πολιτική Σταθερότητα, με την εξίσου επιτακτική ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου. Όμως ας μιλήσουμε καθαρά. Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται. Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα. Όσον μας αφορά, μετά και τις πρόσφατες διαδικασίες μας και την δυναμική της συμμετοχής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στοχεύουμε σε Πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα, που θα επικυρωθεί από το επικείμενο Συνέδριό μας. Με αυτό το Πρόγραμμα εμείς θα πορευτούμε. Επιδιώκοντας Εθνική Συνεννόηση και συμφωνία μιας Εθνικής Γραμμής για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας", ανέφερε.

"Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας πολιτικά μέτωπα κάθε μορφής που διχάζουν. Γιατί εμείς ανοιχτά μέτωπα έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση", είπε η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, σχολίασε πως, για να εγγυηθούμε πως ποτέ πια δε θα επαναληφθούν οι δραματικές καταστάσεις του παρελθόντος είναι ανάγκη να κλείσει ο λογαριασμός με το παρελθόν.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την πρότασή της για μία εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ. "Διαφάνεια παντού. Το απαραίτητο βήμα, για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Είναι ώρα να εγγυηθούμε την πραγματική και ασφαλή έξοδο από τα μνημόνια. Να πάψουμε να είμαστε στη συζήτηση των Ευρωπαίων ο αδύναμος κρίκος", τόνισε η κ. Γεννηματά. "Το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια είναι ακόμα μία απάτη του ελληνικού λαού", συμπλήρωσε.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο. Μία εθνική γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής, που θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε προσέλκυση υγιών επενδύσεων, στην παραγωγή νέου πλούτου στην χώρα.

"Απαιτεί όμως και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες. Γιατί για εμάς αποτελεί θεμελιώδη και για αυτό αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η καταπολέμηση της Ανεργίας, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή, οι αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Απαιτεί βέβαια και βαθιές αλλαγές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις σε ότι καθηλώνει την χώρα, την αναμέτρηση με πελατειακές νοοτροπίες και κάθε μορφής συμφέροντα που στερούν δυνατότητες και πόρους από το Κοινωνικό σύνολο. Απαιτεί τον ανένδοτο αγώνα απέναντι στην φοροδιαφυγή, στο λαθρεμπόριο, στο μαύρο πολιτικό χρήμα, απαιτεί την πλήρη διαφάνεια σε όλους τους τομείς της πολιτικής μας ζωής", είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments