Ποτάμι: Σταθερές θέσεις εργασίας αντί για φιλοδωρήματα | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Δεκεμβρίου 2017, 15:54

Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης, όσον αφορά στο έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης.

«Σήμερα οι “καλοί ηγεμόνες” ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανοίγουν ξανά το κρατικό θησαυροφυλάκιο και μοιράζουν 400 ευρώ σε αυτούς που καταδικάζουν σε ανεργία με τις επιλογές τους, χορηγώντας “εφάπαξ επίδομα νεανικής αλληλεγγύης”», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

«Σε λίγες μέρες ψηφίζουν τον προϋπολογισμό του 2018 με τον οποίο η μείωση των κοινωνικών δαπανών και οι νέοι φόροι θα φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Εμείς το φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η νεανική ανεργία και φτώχεια. Είμαστε στη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει το Ποτάμι και προσθέτει ότι «ένας στους τέσσερις νέους είναι στα όρια της απόλυτης φτώχειας. Έχουμε προτείνει εδώ και καιρό την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Να μην υπάρχει μόνο ταμείο ανεργίας αλλά και “ταμείο εργασίας”. Οι 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους ανθρώπους με κίνητρο την μείωση των εισφορών τους προς το κράτος».

«Να υπάρξει μείωση για 3 χρόνια φόρων και εισφορών για νέους που ανοίγουν επιχείρηση, ανάλογα με τον αριθμό των απασχολούμενων σε αυτή. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να μοιράζουν φιλοδωρήματα, αντί να δημιουργήσουν δουλειές», αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.

TAGS: