Γιαννάκης: »Κατάρρευση δίχως εξήγηση» | Pagenews.gr
Pagenews team 17 Δεκεμβρίου 2017, 12:41

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το Κύμη – Άρης 94-69, για την 9η αγωνιστική της Basket League:

Για το ματς: «Δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Φαίνεται από το ότι η Κύμη έβαλε 94 πόντους με μόλις 12 ασίστ. Αυτό δείχνει τη θέληση των παικτών της. Χάσαμε πάρα πολλές φάσεις ατομικά. Κάναμε πολλά λάθη. Η στατιστική λέει 17, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι αρκετά περισσότερα. Συγχαρητήρια στη Κύμη που έκανε ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να δούμε για ποιο λόγο ενώ δείξαμε σημάδια βελτίωσης, πανικοβληθήκαμε από τη στιγμή που χάσαμε τον Κιθ (Μπένσον), ενώ ελέγχαμε το παιχνίδι. Πάθαμε καθίζηση που δεν έχει εξήγηση. Τόσα λάθη και τόσο κακή άμυνα. Χρειάζεται καθαρότερο μυαλό και μεγαλύτερη διάθεση».


Για την πιθανή ενίσχυση της ομάδας:  «Ελπίζω να βρούμε κάποια παιδιά για να μας βοηθήσουν. Πρέπει, όμως, να είμαστε πιο σκληροί, πιο υπομονετικοί. Φυσικά και χρειαζόμαστε βοήθεια, αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο δεν γίνεται να κάνουμε επιπόλαια λάθη».


Για τον τραυματισμό του Κιθ Μπένσον: «Τον ενόχλησε πολύ το χέρι του, χτύπησε και θα ήταν μεγάλο το ρίσκο αν συνέχιζε να παίζει. Δεν είναι μόνο αυτό το ματς. Ελπίζουμε ότι αύριο θα είναι καλύτερα. Στα δύσκολα πρέπει να είσαι εκεί. Ήμασταν κακοί, δεν το περίμενα ότι θα έχουμε τέτοια εικόνα. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι σκληρή, θα έχει πίστη και καθαρό μυαλό άσχετα με το σκορ θα παλεύει ως το τέλος. Θέλουμε μια ομάδα οργανωμένη σε όλους τους τομείς οργάνωσης. Έχουμε ένα έλλειμμα, ελπίζω να το ξεπεράσουμε. Εγώ έχω μεγάλη διάθεση και ενθουσιασμό να βοηθήσω την ομάδα, γιατί πιστεύω στον σύλλογο, αλλά χρειάζεται ομαδική προσπάθεια. Δεν φτάνει μόνο η δική μου παρουσία».


Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Διαφωνώ με τις υπερβολικές αντιδράσεις. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη βελτιώνεται. Οι μεγάλες ήττες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να δουλέψεις πιο σκληρά και να γίνεις καλύτερος. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είχαμε δυσκολίες το καλοκαίρι, συνεχίζουμε να έχουμε δυσκολίες και τώρα και θέλει επιμονή και υπομονή. Δεν θα γίνει κάτι διά μαγείας. Διαφωνώ με το να είμαστε μόνο επικριτικοί. Πρέπει να είμαστε συσπειρωτικοί. Διαφωνώ ότι μόνο με τα χρήματα η ομάδα θα γίνει πρώτη. Όταν κάτι λύνεται μόνο με χρήματα είναι εφήμερο, αυτό αποδείχθηκε σε πολλές ομάδες. Το παν είναι να καταλάβουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα που θα παράγει στελέχη και θα είμαστε όλοι μαζί, αλλιώς θα είναι δύσκολο. Είναι αυτοτραυματισμοί επί της ουσίας. Κι εγώ είμαι εκνευρισμένος και θυμώνω, αλλά αύριο πρέπει να κάνουμε προπόνηση και στη συνέχεια να παίξουμε αγώνα. Όλη αυτή η πίεση δημιουργεί σύγχυση και στο μπάσκετ την πληρώνεις μέσα σε λίγα λεπτά».

Tags: