«Γνωριμία» δημοτών με τα νέα απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 11:18

"Γνωριμία" δημοτών με τα νέα απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων.

Την αισιοδοξία του για την επιτυχία του εγχειρήματος εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπρούλιας, σημειώνοντας ότι από τις 11 έως τις 5 το απόγευμα οι δημότες μπορούν να εισέλθουν σε τρία από τα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα που παρέλαβε ο δήμος και τα οποία θα σηκώνουν σε λίγες ημέρες το βάρος της καθαριότητας της πόλης των Αθηναίων.

Πλήθος κόσμου μικροί και μεγάλοι, εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα να καθίσουν στη θέση του οδηγού, να φωτογραφηθούν, τραβώντας selfie, και να ενημερωθούν από τους υπαλλήλους της καθαριότητας για τη δουλειά τους, τις δυσκολίες και τις πολλές ιδιαιτερότητές της. Συζητούν με τους ανθρώπους που ολόκληρο το 24ωρο καθαρίζουν την πόλη και ενημερώνονται για τους κανόνες που πρέπει όλοι να τηρούν ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη ή Υπηρεσία.

«Οι δημότες πρέπει να γίνουν περισσότερο ενεργοί και συνεργάσιμοι με την υπηρεσία και τους υπαλλήλους στον τομέα αυτό», υπογραμμίζει ο κ. Μπρούλιας. Προσθέτει ότι οφείλουν να γνωρίζουν την ώρα απομάκρυνσης των σκουπιδιών και να επικοινωνούν νωρίτερα με την υπηρεσία για την μεταφορά ογκωδών αντικειμένων που δεν επιθυμούν πλέον. Υπογραμμίζει ότι ο δήμος Αθηναίων έχει θέσει σε εφαρμογή «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αλλάξει η εικόνα της πόλης». 

Χαρακτηρίζει «πρωταρχικής σημασίας βήμα», την αναβάθμιση και ανανέωση του στόλου με τον εμπλουτισμό 25 μεσαίων απορριμματοφόρων, 7 μικρών οχημάτων και 8 μεγάλων (τράκτορες). Σημειώνει ότι ανανεώθηκε το 40% των κάδων και των οχημάτων καθαριότητας, «ήδη τοποθετούνται στην πόλη 4.500 νέοι κάδοι με την πρόσφατη παραλαβή των 25 νέων απορριμματοφόρων, ο δήμος απέκτησε, εντός του 2017, περισσότερα από 40 νέα οχήματα». 

Προσθέτει ότι η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (στον Ελαιώνα) επιτρέπει την πύκνωση των διαδρομών αποκομιδής αλλά και «εξοικονόμηση εσόδων προς όφελος των δημοτών καθώς μειώνονται αισθητά τα έξοδα και το λειτουργικό κόστος της Υπηρεσίας». 

Ενημερώνει ότι θα ακολουθήσει επανασχεδιασμός του δικτύου των διαδρομών ενώ η επικείμενη συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις τροφοδοσίας θα ενισχύσει σημαντικά το ρεύμα των βιοαποβλητων μειώνοντας παράλληλα και τον όγκο των συμμείκτων.

TAGS: