Καιρός: Βροχές με πτώση της θερμοκρασίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 05:10

Καιρός: Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τις βραδινές ώρες έντονα φαινόμενα αναμένονται στη Δυτική Στερεά και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας (Χάρτης 1, αριστερά). 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας χώρας. Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη, αφού θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο αργότερα θυελλώδεις 8 μποφόρ (Χάρτης 1, δεξιά). Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, με αποτέλεσμα τις λασποβροχές στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

Την Κυριακή 17/12/2017 βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα βορειοανατολικά τμήματα, με τοπικά έντονα φαινόμενα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου βαθμιαία στις περιοχές αυτές θα σταματήσουν, αλλά γρήγορα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα. 

Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της σκόνης από την ατμόσφαιρα και την πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά.

Tags: