«Πόλεμος¨στη Μεγάλη Στοά: Ο λογιστής των Μασόνων μηνύει έξι στελέχη | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 19:45

Ο λογιστής της Μεγάλης Στοάς και βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, τον οποίο έχουν δείξει ως υπεξαιρέτη των χρημάτων του ταμείου, γεγονός που και ο ίδιος ομολόγησε (υποστηρίζοντας ότι το ποσό των 200.000 ευρώ το έδωσε στη γραμματέα της Στοάς) αλλάζει στάση και καταθέτει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μηνύοντας 6 τέκτονες για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, που με απειλές τον ενέπλεξε σε κατάχρηση μεγαλύτερη των 2.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το λογιστή, στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, ο Μεγάλος Δάσκαλος, ο μεγάλος επόπτης, ο Μεγάλος Θησαυροφύλακας, ο Πρόσθετος Μεγάλος Διδάσκαλος, ο Μεγάλος Γραμματέας και ο νυν Μεγάλος ΘησαυροφύλακαςnnΟ ίδιος μπήκε στη Στοά και ορίστηκε ως λογιστής το 2003, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του Τεκτονικού Μεγάρου της Ελευσίνας από όπου χάθηκαν μεγάλα ποσά. Σύμφωνα με τον μηνυτή, αυτό το σκάνδαλο καλύφθηκε με διάφορα τερτίπια, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν παρείχε υπηρεσίες οικονομικού συμβούλου και λογιστή, αλλά διεκπεραιωτή εντολών του εκάστοτε ταμία.

Στο μεταξύ, παράνομα όλα τα έσοδα από τις τεκτονικές Στοές και οργανώσεις άρχισαν να εισρέουν στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, ενώ ιδρύθηκε προς κάλυψη των έως τότε οικονομικών ατασθαλιών ένα νέο Σωματείο σφραγίδα η «Τεκτονική Αδελφότητα» το οποίο είχε το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο με την Μεγάλη Στοά.

Το νέο σκάνδαλο, με την τρύπα των 350.000 ευρώ ξεσπά το 2013 και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν μπορεί να κρυφτεί. Ετσι, το 2016, όπως λέει, τον καλούν να εμφανιστεί στα γραφεί της οδού Αχαρνών όπου τον περίμεναν 4 μπράβοι, οι οποίοι τον οδήγησαν ενώπιον του Μεγάλου Θησαυροφύλακα και του Μεγάλου Επόπτη. Εκεί, τον πίεσαν να ομολογήσει ότι ο ίδιος υπεξαίρεσε τα χρήματα, για να τους βοηθήσει να μην πάνε φυλακή.

Του υποσχέθηκαν μάλιστα ότι θα καλύψουν την υπόθεση, όπως είχε γίνει με τους υπευθύνους του σκανδάλου της Ελευσίνας και πως δεν θα πάθει τίποτα.nnΚάτω από τις απειλές και επειδή φοβήθηκε ότι θα σκοτώσουν, όπως υποστηρίζει, αναγκάστηκε να αντιγράψει έναν έτοιμο κείμενο ότι εκείνος υπεξαίρεσε τα χρήματα.

Τελικά, δεσμεύτηκε όλη η περιουσία του τον Δεκέμβριο του 2016 και από τότε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.

Tags: