Διεθνή

Ταγίπ Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τουρκική πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ταγίπ Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τουρκική πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
Η Τουρκία θα ανοίξει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Την πρόθεση της Άγκυρας να ανοίξει τουρκική πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ εξέφρασε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τέσσερις ημέρες μετά την ανακήρυξή της ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης από τους ηγέτες 57 μουσουλμανικών κρατών.

«Θεού θέλοντος, πλησιάζει η μέρα που επισήμως, με την άδεια του Θεού, θα ανοίξουμε εκεί την πρεσβεία μας» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του διατηρώντας τους ίδιους υψηλούς τόνους κατά της απόφασης του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς τα μέλη του κόμματός του στη νότια επαρχία Καραμάν, το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ ήδη εκπροσωπείται από πρεσβευτή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατακρίνει πολλές φορές στο παρελθόν την ενέργεια των ΗΠΑ και έχει ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

«Με την απόφασή τους να αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν γίνει συνένοχος σε αυτή την αιματοχυσία» είπε την περασμένη Δευτέρα ο κ. Ερντογάν, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments