Video

Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι του κόσμου – Το αγόρασε Σαουδάραβας πρίγκιπας (pics & vid)

Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι του κόσμου – Το αγόρασε Σαουδάραβας πρίγκιπας (pics & vid)
Το ακριβότερο σπίτι του κόσμου πωλήθηκε, με Σαουδάραβα πρίγκιπα να το αγοράζει για κάτι παραπάνω από 270 εκατομμύρια δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, το ακριβότερο σπίτι του κόσμου αγοράστηκε από τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας. 

Ο μυστηριώδης αγοραστής του "Μεγάρου του Λουδοβίκου ΙΔ΄" έδωσε 275 εκατομμυρίων ευρώ, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times.

Η πολυτελέστατη κατοικία, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι, πουλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από την γαλλική μεσιτική εταιρεία Daniel Feau που ειδικεύεται στα πολυτελή ακίνητα. Εκείνη την εποχή δεν είχε διαρρεύσει η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη, παρά μόνο ότι καταγόταν "από τη Μέση Ανατολή". 

Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 2011 στην κοινότητα Λουβεσιέν, στα δυτικά του Παρισιού.

Το ονόμασαν "Πύργο του Λουδοβίκου ΙΔ΄" προς τιμή του "βασιλιά Ήλιου" που κυβέρνησε τη Γαλλία τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Αν και υποτίθεται ότι πρόκειται για μίνι αντίγραφο του περίφημου ανακτόρου των Βερσαλλιών, συνδυάζει την αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα με τη σύγχρονη τεχνολογία: έχει αίθουσα κινηματογράφου, ένα τεράστιο ενυδρείο ενώ τα σιντριβάνια του ελέγχονται εύκολα μέσω ενός "έξυπνου" κινητού τηλεφώνου.

Η συνολική επιφάνειά του ξεπερνά τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments