ΑΠΘ: Φοιτητές ιατρικής έκαναν εθελοντική εργασία για σημαντικό σκοπό | Pagenews.gr
Pagenews team 17 Δεκεμβρίου 2017, 20:42

Οι νεαροί φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ βοηθούν το έργο έμπειρων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και αντιμετωπίζουν πραγματικά περιστατικά ασθενών, προερχόμενων, κυρίως, από άπορες και ανασφάλιστες ομάδες πολιτών, αλλά και προσφύγων που καταφεύγουν στο Πολυϊατρείο για να δεχθούν την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου (Πτολεμαίων 29Α, στάση Αντιγονιδών) προσφέρει καθημερινά ιατρικές υπηρεσίες όλων των ειδικοτήτων (Παθολογία, Παιδιατρική, Καρδιολογία, Γυναικολογία, ΩΡΛ, Δερματολογία, Διαβητολογία, Χειρουργική κά), καθώς και φαρμακευτική κάλυψη.

Οι εθελοντές συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Νέοι Γιατροί Κατέχουν τα Ηνία-Νίκη 2017» το οποίο είχε διάρκεια περίπου ενάμιση μηνός και ολοκληρώθηκε στις 8 Δεκεμβρίου.

Αναμένεται, δε, να ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης συμμετοχής εθελοντών φοιτητών στο πρόγραμμα.

Η δράση υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) και συγκεκριμένα από το παράρτημα της Θεσσαλονίκης (με έδρα το ΑΠΘ), ενώ οι εθελοντές γιατροί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Πολυϊατρείο για συνολικά 220 ώρες.

Tags: