Ελλάδα

ΓΓ Δικαστών και Εισαγγελέων: Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών

ΓΓ Δικαστών και Εισαγγελέων: Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών
"Δεν έχουν καταλάβει ότι οι εξουσίες είναι ισότιμες και δεν μπορεί να γίνεται αυτό" πρόσθεσε ο κ. Νίκος Σαλάτας μιλώντας για "πρωτόγνωρες καταστάσεις".

"Προφανώς στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών". Αυτό ήταν το σχόλιο του ΓΓ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκου Σαλάτα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Θέματος, 104,6, σε ερώτηση για τις επιθέσεις της κυβέρνησης κατά των δικαστών.

"Δεν έχουν καταλάβει ότι οι εξουσίες είναι ισότιμες και δεν μπορεί να γίνεται αυτό" πρόσθεσε ο κ. Σαλάτας μιλώντας για "πρωτόγνωρες καταστάσεις".

"Οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται αλλά πρέπει να γίνεται κόσμια. Η κρίση του υπουργού είναι παρέμβαση" πρόσθεσε.

"Είναι η πρώτη φορά που δεν έρχεται υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέλευση. Να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Κοντονής ώστε να μην έχει την ανάγκη προφύλαξης" συνέχισε ο κ. Σαλάτας αναφερόμενος στην απουσία του υπουργού Δικαιοσύνης από τη Συνέλευση του Σαββάτου.

Όπως τόνισε ο ΓΓ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων "δεν νομίζουμε ότι ωφελεί τον λαό η οξύτατη αυτή αντιπαράθεση. Ποιος εχέφρων άνθρωπος θα κάνει επενδύσεις όταν είναι σε ένταση η εκτελεστική με την δικαστική εξουσία, δεν το καταλαβαίνει αυτό η εκτελεστική εξουσία;".

Εξηγώντας την ένσταση των δικαστών για την υπόθεση του πόθεν έσχες ο κ. Σαλάτας έκανε λόγο για "ψέματα" εκ μέρους της κυβέρνησης. "Εμείς θέλουμε να κάνουμε πόθεν έσχες αλλά πρέπει να διασφαλιστεί η μη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων για ευνόητους λόγους. Εμείς είμαστε αντιμέτωποι με το κοινό έγκλημα, δεκάδες δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται υπό συνεχή αστυνομική προστασία και δεν μπορούν να πάνε στο περίπτερο για μια εφημερίδα".

Σύμφωνα με τον ίδιο "η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο" για το θέμα. "Νομίζετε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Κοντονής δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά που λένε δεν στέκουν;" κατέληξε ο Νίκος Σαλάτας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments