Σε αυστηρό έλεγχο οι επιβάτες από Ελλάδα σε Αυστρία και Ελβετία | Pagenews.gr
Pagenews team 18 Δεκεμβρίου 2017, 14:29

Μετά την Γερμανία, την Ιταλία και το Βέλγιο και η Αυστρία και η Ελβετία, η οποία αν και δεν είναι μέλος της Ε.Ε., είναι μέλος της Σένγκεν, ελέγχουν εξονυχιστικά τους επιβάτες από Ελλάδα.

Επεκτείνονται οι έλεγχοι στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια για τις πτήσεις από την Ελλάδα, καθώς μετά την Γερμανία η οποία όχι απλώς επέκτεινε την χρονική διάρκεια μέχρι τον Μάιο του 2018 αλλά επέβαλε και νέους αυστηρότερους ελέγχους και την Ιταλία και το Βέλγιο που επιβάλουν «δειγματοληπτικούς» ελέγχους, σειρά πήρε η Ελβετία και Αυστρία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα υπεβλήθησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους των ταξιδιωτικών τους εγγράφων τόσο στην Αυστρία, αλλά και στην Ελβετία, η οποία αν και δεν είναι κράτος- μέλος της Ε.Ε, είναι εντούτοις μέλος του χώρου Σένγκεν. 

Υπό τον φόβο εισόδου στις ευρωπαϊκές χώρες παράνομων και παράτυπων μεταναστών, αλλά και για την αποφυγή τρομοκρατικών επιθέσεων κατά την εορταστική περίοδο, ολοένα και περισσότερους χώρες υποβάλλουν τους ταξιδιώτες από Ελλάδα σε αυστηρότατους ελέγχους.

Με την βιομηχανία παραχάραξης ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα και κυρίως αστυνομικών ταυτοτήτων οι οποίες δεν διαθέτουν ούτε βιομετρικά στοιχεία, αλλά ούτε καν ημερομηνία λήξης, να αποτελεί μια από τις ελάχιστες βιομηχανίες που αναπτύσσονται εν μέσω κρίσης.

Και ενώ η Γερμανία αποτελεί την μοναδική χώρα που έχει ζητήσει και επισήμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ε.Ε. την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων με την Ελλάδα, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Αυστρία και η Ελβετία, δικαιολογούν τους ελέγχους στα ταξιδιωτικά έγγραφα των επιβατών στις πτήσεις από την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς τους ως «δειγματοληπτικούς».

Tags: