Τουρκία: Αποφυλακίστηκε η Γερμανίδα δημοσιογράφος Μεσαλέ Τολού | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 13:57

Η Μεσαλέ Τολού είχε φυλακιστεί από τα τέλη Απριλίου στην Τουρκία με την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση», γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή του Βερολίνου.

Το δικαστήριο «διέταξε την αποφυλάκιση υπό όρους της δημοσιογράφου Μεσαλέ Τολού» και άλλων πέντε συγκατηγορουμένων της, ανέφερε στο Twitter το δικηγορικό γραφείο Νόμος των Καταπιεζομένων.

Η Χάικε Χάνσελ, μια Γερμανίδα βουλευτής του αριστερού κόμματος Die Linke που παρακολουθούσε τη δίκη, ανέφερε στο Twitter πως η υπό όρους αποφυλάκιση της Τολού συνοδεύτηκε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα μια φορά την εβδομάδα.

Η Τολού, η οποία συνελήφθη τον Απρίλιο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή, δικάζεται από τον Οκτώβριο με την κατηγορία ότι είναι μέλος του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP), μιας απαγορευμένης πολιτικής οργάνωσης στην Τουρκία επειδή θεωρείται «τρομοκρατική».

Κινδυνεύει με κάθειρξη έως και 15 ετών. 

Η Τολού, Γερμανίδα πολίτις τουρκικής καταγωγής, 33 ετών, που εργαζόταν κυρίως ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια για ένα μικρό αριστερό πρακτορείο ειδήσεων, το Etkin Jaber Ajansi (ETHA), δικάζεται μαζί με άλλα 17 πρόσωπα.

Tags: