Ελλάδα

Χίος: Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση οικίσκων στη ΒΙΑΛ

Χίος: Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση οικίσκων στη ΒΙΑΛ
Από σήμερα το πρωί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μπορεί να τοποθετήσει οικίσκους στον καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης ΒΙΑΛ στη Χίο.

Από σήμερα το πρωί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μπορεί να τοποθετήσει οικίσκους στον καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης ΒΙΑΛ στη Χίο, αφού με απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Τρίτη το πρωί, το Ειρηνοδικείο Χίου απέρριψε τη σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου, κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση οικίσκων στο hot spot της ΒΙΑΛ, προκειμένου να στεγασθούν εν όψει του χειμώνα οι πρόσφυγες και μετανάστες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε σκηνές.

Όπως αναφέρουν όμως τοπικά ΜΜΕ, από την πλευρά του Δήμου διαμηνύεται ότι θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα που μπορεί να ασκήσει για να αποτρέψει το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των εργασιών και μάλιστα σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή και ίσως εντός της ημέρας να κατατεθούν νέα ασφαλιστικά μέτρα από το Δήμο.

Τα επιχειρήματα θα αφορούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την πρόκληση έκρυθμων καταστάσεων στο κέντρο λόγω του υπερπληθυσμού προσφύγων και μεταναστών και τις συνέπειες που έχει αυτή η κατάσταση στους περιοίκους και τις περιουσίες τους αλλά και στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου που απορρίφθηκε σήμερα είχε συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Χίου την περασμένη Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, και η απόφαση εκδόθηκε εντός του αναμενόμενου χρόνου, λόγω και του επείγοντος χαρακτήρα που έχει η όλη υπόθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments