Επίδομα θέρμανσης: Μείωση 50% φέτος | Pagenews.gr
Pagenews team 19 Δεκεμβρίου 2017, 09:21

Εντός της εβδομάδας μάλιστα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2017-18. 

Το συνολικό κονδύλι θα είναι φέτος μειωμένο κατά 50%, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των δικαιούχων θα παραμείνει ο ίδιος. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν το μισό επίδομα σε σχέση με το περυσινό έτος.

Με καθυστέρηση, η κυβέρνηση φαίνεται να κατέληξε στο ποιοι θα λάβουν το επίδομα μετά τη δραστική μείωση του κονδυλίου κατά 50% σε σχέση με το ποσό που είχε χορηγηθεί το περασμένο έτος. 

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια επίσης παραμένουν τα ίδια, όπως και οι 4 ζώνες στις οποίες έχει χωριστεί η ελληνική επικράτεια. Μόνον τα ποσά και τα λίτρα που δικαιούται κάθε νοικοκυριό θα διαφοροποιηθούν ανά ζώνη.

Ωστόσο, δεν αρκεί να υπογραφεί η απόφαση από την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, αλλά θα πρέπει να ανοίξει και το ηλεκτρονικό σύστημα για να υποβάλουν οι δικαιούχοι τη σχετική αίτηση. 

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, το επίδομα κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί σε δύο δόσεις (δεν αποκλείουν όμως και να δοθεί εφάπαξ), η πρώτη στα τέλη Ιανουαρίου και η δεύτερη στα τέλη Ιουνίου.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

• Για τους άγαμους το εισοδηματικό όριο έχει τεθεί στις 12.000 ευρώ, με ακίνητη περιουσία που δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας.

• Για τους έγγαμους διαμορφώθηκε στις 20.000 ευρώ με περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας.

• Για έγγαμους με ένα τέκνο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ.

• Για τις μονογονεϊκές οικογένειες διαμορφώθηκε στις 22.000 ευρώ.

• Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα για τους άγαμους και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Tags: