Οικονομία

Μοσκοβισί: Ανησυχία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα φορολογικά σχέδια των ΗΠΑ

Μοσκοβισί: Ανησυχία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα φορολογικά σχέδια των ΗΠΑ
Η ΕΕ έχει ερωτήματα και ανησυχία για τα φορολογικά σχέδια των ΗΠΑ δήλωσε ο ΠΙέρ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί επεσήμανε ότι η ΕΕ δεν αμφισβητεί ότι οι ΗΠΑ έχουν δικαίωμα να μεταρρυθμίσουν το φορολογικό τους σύστημα, ωστόσο το ζήτημα είναι αν η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση θα έχει επιπτώσεις στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της φορολογικής απάτης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg, ο Πιέρ Μοσκοβισί, επεσήμανε ότι η ανησυχία της Ένωσης είναι αν η φορολογική ρύθμιση των ΗΠΑ είναι συμβατή με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. 

Άλλο ζήτημα είναι αν το γιγαντιαίο έλλειμμα και το βάρος του χρέους έχουν επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και την ΕΕ, πρόσθεσε. Σχετικά με το bitcoin, δήλωσε ότι η ΕΕ δεν το θεωρεί νόμισμα.

Αναφερόμενος στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων, που έχει καταρτίσει η ΕΕ, είπε ότι έχει συνέπειες στη φήμη των κρατών. Τόνισε δε ότι οι χώρες που συμπεριλαμβάνονται στη μαύρη λίστα πρέπει να δεσμευτούν για να τεθούν εκτός λίστας. Η ΕΕ δεν θα ανεχθεί επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό και φοροαποφυγή, επεσήμανε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Πάνω από έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ Νοεμβρίου ή ακόμη και τη μηνιαία δόση ρύθμισης οφειλών. 

Ορισμένοι, θα χρειαστεί να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να προχωρήσουν σε γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών για να δικαιολογήσουν τεκμήρια ή ακόμη και να καταθέσουν πινακίδες στην περίπτωση που τα τέλη κυκλοφορίας τούς φαίνονται βουνό και αδυνατούν να τα πληρώσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments