Διεθνή

ΗΠΑ: “Ναι” και από τη Γερουσία στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

ΗΠΑ: “Ναι” και από τη Γερουσία στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Η Γερουσία ενέκρινε μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη ουσιαστικά οικονομική μεταρρύθμιση τα τελευταία 30 χρόνια.

Μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία στις ΗΠΑ ενέκρινε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με 51 ψήφους υπέρ και 48 κατά.

Το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως δώρο προς τους πλούσιους, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί, που ελέγχουν και τα δύο σώματα του κογκρέσου, επιμένουν ότι οι σαρωτικές φορολογικές περικοπές για τους μεγάλους ομίλους επιχειρήσεων, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ωφελήσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα τονώσουν την απασχόληση.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς προήδρευσε της ψηφοφορίας και λίγο πριν ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα διαδηλωτές στη δημόσια βιβλιοθήκη της Γερουσίας φώναζαν «σκοτώστε το νομοσχέδιο», αλλά τους απομάκρυνε η ασφάλεια του κτιρίου.

Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει σήμερα Τετάρτη για να λάβει την οριστική έγκριση -μια τυπική όπως αναμένεται διαδικασία- χαρίζοντας έτσι στον Ντόναλντ Τραμπ την πρώτη του μεγάλη νομοθετική νίκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments