Πολιτισμός

Χάρβει Γουάινσταϊν: Η άνοδος και η πτώση του ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ

Χάρβει Γουάινσταϊν: Η άνοδος και η πτώση του ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ
Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ετοιμάζει το BBC.

Σύμφωνα με το The Hollywοod Reporter, το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για τον Γουάινσταϊν και το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που τελικά τον καθαίρεσε από τον θρόνο του στα κινηματογραφικά δρώμενα, θα φιλοξενεί συνεντεύξεις πολλών από τις ηθοποιούς που αποκάλυψαν την ειδεχθή συμπεριφορά του.

Παραγωγός του ντοκιμαντέρ για το BBC Two – αναμένεται να προβληθεί μέσα στο 2018 – θα είναι η Lightbox (γνωστή από τα «Searching for Sugar Man» και «Man on Wire»). Προσωρινός τίτλος είναι «Weinstein», και το ντοκιμαντέρ θα διερευνά τις δυναμικές εξουσίας και ισχύος στο Χόλιγουντ που υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές για δεκαετίες, πριν κάποιος αποφασίσει να μιλήσει δημόσια.

"Μέσα από την αφήγηση της ασυνήθιστης ιστορίας ανόδου και πτώσης του Γουάινστιν, αυτή η ταινία θα πάει στην καρδιά των μεγάλων ερωτημάτων που βρίσκονται στον πυρήνα του σκανδάλου" υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η Lightbox. "Πώς, με αυτήν τη συμπεριφορά, την έβγαζε καθαρή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γουάινστιν, τι αποκαλύπτει η ιστορία του σχετικά με το πώς άνδρες με εξουσία λειτουργούσαν στο Χόλιγουντ και αλλού, και κατά πόσον αυτό θα είναι σημείο καμπής όσον αφορά τη μεταχείριση γυναικών σε εργασιακό χώρο" συνεχίζει η ανακοίνωση.

Από τη μεριά του, ο Πάτρικ Χόλαντ του BBC Two δήλωσε ότι «το σπάσιμο της σιωπής για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι σημείο καμπής για τις βιομηχανίες καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Η Ούρσουλα είναι μια λαμπρή κινηματογραφίστρια και είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να συνθέσει το ψηφιδωτό του πώς (σσ. ο Γουάινστιν) έκανε κατάχρηση της ισχύος του και της θέσης του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments