Ελλάδα

Καιρός: Χιονοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Καιρός: Χιονοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Επιδεινώνεται ο καιρός σήμερα. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ο καιρός σήμερα θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση από τις νοτιότερες περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στα Κύθηρα στα 9 και πιθανόν 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονία. Και πρόσκαιρε χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Χαλκιδικής και της δυτικής Μακεδονίας. ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -4 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες που στην Πελοπόννησο (κυρίως στη Νοτιοδυτική) θα είναι ισχυρές. ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν στα νοτιοδυτικά τη νύχτα 9 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές, πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, και την ανατολική Στερερά (κυρίως την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Εύβοια). Καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και τα Κύθηρα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά (500-600 μέτρα).ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 με ενίσχυση τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα Κύθηρα 10 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 0 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης (πάνω από 1300 μέτρα). ANΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπου θα σημειωθούν και λίγα χιόνια στα ορεινά.ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 900 μέτρα) ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments